Gránátalmás paleo pite
Nagyon jó desszertként és reggelire is egy kis házi lekvárral.
Hozzávalók: (24 cm átmérőjű csatos tortaformához)
- 2 db közepes tojás
- 1/4 bögre kókuszzsír olvasztva
- 3 ek. kókuszvirág cukor
- 1 bögre mandulaliszt
- 2 ek. nyílgyökérliszt (bármilyen paleo vagy bio boltban beszerezhető)
- 1 csapott ek. szárított gyömbér
- 1 nagyobb gránátalma vagy áfonyával készítve is finom, akkor kb. 1/4 kg áfonya
- 1/4 bögre bio kókuszreszelék
- fél csomag sütőpor
- 1 ek. kókuszvirág cukor a szóráshoz
- házi lekvár
Elkészítése:
- Kézi habverővel összekeverjük a tojást, kókuszzsírt, kókuszvirág cukrot, szárított gyömbért, kókuszreszeléket és a sütőport.
- Majd hozzá adjuk a nyílgyökérlisztet.
- Ezután beleöntjük a mandulalisztet és kézzel összegyúrjuk.
- A gránátalmát megpucoljuk. Itt egy egyszerű megpucolási mód → https://www.youtube.com/watch?v=znJgWpk71ZQ
- A levét leszűrjük és megisszuk :D
- Majd a magok háromnegyedét óvatosan belegyúrjuk a tésztába.
- Egy sütőpapírral kibélelt formában kiterítjük, rászórjuk a tetejére a maradék magokat és kézzel óvatosan belenyomkodjuk a tésztába.
- Végül megszórjuk a tetejét egy kis kókuszvirágcukorral.
- Előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon sütjük 35-40 percig.
- Mikor elkészült a formában hagyjuk kihűlni.
- Házi lekvárral fogyasszuk, mert a tészta picit száraz lesz, illetve lehet bele tenni apróra vágott fekete csokit is. Gyömbér helyett fahéjat vagy vaníliát is használhatunk és áfonyával is isteni:)
A recept forrása innen származik.