2015. okt 29.

Gránátalmás paleo pite

írta: organichicks
Gránátalmás paleo pite

granatalmaspite_2.jpg

Nagyon jó desszertként és reggelire is egy kis házi lekvárral. 

Hozzávalók: (24 cm átmérőjű csatos tortaformához)

  • 2 db közepes tojás
  • 1/4 bögre kókuszzsír olvasztva
  • 3 ek. kókuszvirág cukor 
  • 1 bögre mandulaliszt
  • 2 ek. nyílgyökérliszt (bármilyen paleo vagy bio boltban beszerezhető) 
  • 1 csapott ek. szárított gyömbér
  • 1 nagyobb gránátalma vagy áfonyával készítve is finom, akkor kb. 1/4 kg áfonya
  • 1/4 bögre bio kókuszreszelék 
  • fél csomag sütőpor 
  • 1 ek. kókuszvirág cukor a szóráshoz
  • házi lekvár

Elkészítése: 

  1. Kézi habverővel összekeverjük a tojást, kókuszzsírt, kókuszvirág cukrot, szárított gyömbért, kókuszreszeléket és a sütőport. 
  2. Majd hozzá adjuk a nyílgyökérlisztet. 
  3. Ezután beleöntjük a mandulalisztet és kézzel összegyúrjuk.  
  4. A gránátalmát megpucoljuk. Itt egy egyszerű megpucolási mód → https://www.youtube.com/watch?v=znJgWpk71ZQ
  5. A levét leszűrjük és megisszuk :D 
  6. Majd a magok háromnegyedét óvatosan belegyúrjuk a tésztába. 
  7. Egy sütőpapírral kibélelt formában kiterítjük, rászórjuk a tetejére a maradék magokat és kézzel óvatosan belenyomkodjuk a tésztába. 
  8. Végül megszórjuk a tetejét egy kis kókuszvirágcukorral. 
  9. Előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon sütjük  35-40 percig. 
  10. Mikor elkészült a formában hagyjuk kihűlni. 
  11. Házi lekvárral fogyasszuk, mert a tészta picit száraz lesz, illetve lehet bele tenni apróra vágott fekete csokit is. Gyömbér helyett fahéjat vagy vaníliát is használhatunk és áfonyával is isteni:) 

granat2.jpg

A recept forrása innen származik.

 

Szólj hozzá

pite áfonya gránátalma nyílgyökérpor mandulaliszt desszert-édesség