Mandarinos paleo torta
Hozzávalók egy 21 cm-s kerek tortaformához:
- 375 g mandarin (magtalan)
- 6 tojás
- 225 g kókuszvirágcukor
- 250 g mandulaliszt
- fél csomag sütőpor
- házi lekvár
Elkészítése:
- A mandarinokat beletesszük egy lábas hideg vízbe, felforraljuk és 2 órán keresztül főzzük.
- Majd kivesszük és félbevágjuk. (Nagyon vigyázzunk a forró vízzel, ami kijön belőle!) Beletesszük az egészt egy aprítógépbe és pürésítjük.
- A tojásokat a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a mandulalisztet, sütőport és a mandarinmasszát.
- Beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tortaformába és előmelegített 190 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ha azt látjuk, hogy kezd pirulni a teteje, tegyünk rá alufóliát és úgy süssük tovább.
- Ha elkészült hagyjuk kihűlni a formában és fogyaszthatjuk. Tálaljuk mellé házi lekvárt.