2015. nov 11.

Sós datolya-karamellás mandulakrémes nyers torta

írta: organichicks
Sós datolya-karamellás mandulakrémes nyers torta


datolyakaramellanyito.jpgHozzávalók egy csatos tortaformához: 

Az alaphoz:
  • 1 bögre héj nélküli mandula
  • 1 pohár kókuszreszelék
  • 1,5 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 10 szem puha friss datolya
  • 2 csipet só
  • 2 ek. méz vagy juharszirup 
  • 2 ek. cocomas
  • 2 ek. olvasztott kókuszolaj (vagy lehet több, attól függően mennyire ragad össze az alapunk)
Elkészítése:
  1. Beáztatjuk forróvízbe a krémhez való datolyákat arra az időre míg készítjük az alapot.
  2. Aprítógépben durvára aprítjuk a mandulát.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább aprítjuk.
  4. Egy ragadós masszát kell kapnunk, ha nem áll össze adjunk hozzá még egy kis kókuszolajat.
  5. A ragadós masszát nyomkodjuk egy csatos tortaforma aljába, amit alufóliával kibélelünk.
  6. Amíg készítjük a krémet tegyük be a fagyasztóba.
A krémhez:
 
  • 20 szem friss puha datolya (forróvízbe áztatjuk)
  • 4 ek. mandulakrém (vagy mogyorókrémmel is készíthető)
  • 4 ek. olvasztott kókuszolaj
  • 2 dl cocomas vagy mandulatej
  • 2 csipet só
Elkészítése:
 
  1. Az előre beáztatott datolyákat leszűrjük és pürésítjük a többi hozzávalóval.
  2. Majd ezt a pürét ráöntjük az alapunkra és vissza tesszük a fagyasztóba.
A csokiöntethez:
 
  • 1 dl cocomas
  • 50 g feketecsoki
  • 2 ek. kókuszolaj
Elkészítése:
 
  1. A kókusztejet felmelegítjük, mikor látjuk, hogy kezd forrni levesszük a tűzről és belekeverjük a feldarabolt csokit és a kókuszolajat és krémet keverünk belőle.
  2. Ráöntjük ezt a krémünk tetejére és visszatesszük a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe pihenni legalább 1 órára.
  3. A tetejét takarjuk le, hogy ne száradjon ki.

Az elkészítési idő kb. 1 óra. 

soskaramell_torta.jpg

A recept forrása innen származik. 

Szólj hozzá

csoki mandula datolya desszert-édesség