2015. dec 02.

Narancsos datolya-karamellás nyers torta

írta: organichicks
Narancsos datolya-karamellás nyers torta

image_8.jpeg

Az adagokat egy 250 ml-es bögrével mértem. 

Hozzávalók az alaphoz: (24 cm átmérőjű tortaformához)

  • 1 bögre friss datolya 
  • fél bögre mandula (kb. 10 dkg)
  • 1 ek. olvasztott kókuszzsír

Elkészítése:

A hozzávalókat egy aprítógépben összeaprítjuk. Egy kissé ragadós masszát kell kapjunk, ezt egy folpack-al kibélelt tortaforma aljában szétnyomkodjuk és betesszük a mélyhűtőbe. 

img_20151201_190857.jpg

 

Hozzávalók a karamellás krémhez:

  • 1 bögre előre beáztatott kesudió (kb. 20 dkg)
  • 1 bögre friss datolya
  • fél bögre olvasztott kókuszzsír
  • fél narancs leve
  • 1,5 ek. mandulakrém  
  • 1 ek. méz vagy agavé vagy más édesítő tetszés szerint
  • 1 cs. szárított narancshéj 

Elkészítése

A kesudiót beáztatjuk legalább 1 órára, majd leszűrjük. Az összes hozzávalót aprítógépben összeaprítjuk. Egy krémes szerű masszát kell kapjunk. Ha nem elég krémes tegyünk még hozzá narancslevet. Majd ezt a masszát az alapunkra kenjük és visszatesszük a mélyhűtőbe. Fontos hogy a masszánkat próbáljuk meg egyenletesen elosztani és a tetejét simára egyengetni, hogy a csokimáz jól betudja fedni. 

img_20151201_190825.jpg

Hozzávalók a csokibevonathoz:

Elkészítése:

Alacsony tűzön megolvasztjuk a kókuszvajat a csokival majd a kakaóport hozzákeverjük, ügyeljünk rá, hogy csomómentesre keverjük el. Majd ezt ráöntjük a tortánk tetejére (ami a fagyasztóban kicsit megszilárdult) és visszatesszük a fagyasztóba 1 órára majd átrakjuk a hűtőbe.

Nagyon gyors és könnyű torta, kb. fél óra alatt el is készíthető. Lefedve tároljuk, hogy ki ne száradjon.Szerintem úgy a legfinomabb, ha fogyasztás előtt kivesszük a hűtőből és megolvad rajta a csoki:)

img_20151201_190742.jpg

A recept forrása innen származik.

Szólj hozzá

csoki narancs mandula datolya kesudió desszert-édesség