2015. dec 16.

Nyers citromos kesutorta

írta: organichicks
Nyers citromos kesutorta

citromoskesutortanyito.jpg

Hozzávalók: (24 cm átmérőjű tortaformához)

Az adagokat 2,5 dl bögrével mértem. Elkészítési idő kb. 30 perc. A kesudiót és a krémhez a datolyát áztassuk be előre minimum 3 órára.

Alaphoz:

  • 1 bögre hámozott mandula
  • 1 bögre dió
  • 1 bögre friss cukormentes datolya 

A hozzávalókat aprítógépben durvára aprítjuk. Ezt a ragadós masszát egy folpack-al kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk és betesszük a fagyasztóba. 

img_20151201_190857.jpg

A kesu krémhez

  • 3 bögre előre beáztatott kesudió
  • fél citrom facsart leve
  • 1 csomag szárított citromhéj 
  • 1/4 bögre olvasztott kókuszzsír
  • 2 ek. méz (vagy agavé)

A hozzávalókat aprítógépben krémessé aprítjuk, rátesszük az alapra és visszatesszük a fagyasztóba. 

img_20151214_113518.jpg

A mandulakrémes datolyakrémhez:

  • 1 bögre előre beáztatott friss datolya
  • 2 ek. méz vagy más folyékony édesítő
  • 2. ek mandulakrém 
  • 2 ek. olvasztott kókuszzsír

A hozzávalókat aprítógépben krémessé aprítjuk majd rákenjük a kesukrém tetejére és vissza tesszük a fagyasztóba 1 órára majd áttesszük a hűtőbe. 

img_20151214_113436.jpg

img_20151214_113322.jpg

A recept forrása innen származik. 

Szólj hozzá

dió citrom mandula datolya kesudió desszert-édesség