Nyers citromos kesutorta
Hozzávalók: (24 cm átmérőjű tortaformához)
Az adagokat 2,5 dl bögrével mértem. Elkészítési idő kb. 30 perc. A kesudiót és a krémhez a datolyát áztassuk be előre minimum 3 órára.
Alaphoz:
- 1 bögre hámozott mandula
- 1 bögre dió
- 1 bögre friss cukormentes datolya
A hozzávalókat aprítógépben durvára aprítjuk. Ezt a ragadós masszát egy folpack-al kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk és betesszük a fagyasztóba.
A kesu krémhez:
- 3 bögre előre beáztatott kesudió
- fél citrom facsart leve
- 1 csomag szárított citromhéj
- 1/4 bögre olvasztott kókuszzsír
- 2 ek. méz (vagy agavé)
A hozzávalókat aprítógépben krémessé aprítjuk, rátesszük az alapra és visszatesszük a fagyasztóba.
A mandulakrémes datolyakrémhez:
- 1 bögre előre beáztatott friss datolya
- 2 ek. méz vagy más folyékony édesítő
- 2. ek mandulakrém
- 2 ek. olvasztott kókuszzsír
A hozzávalókat aprítógépben krémessé aprítjuk majd rákenjük a kesukrém tetejére és vissza tesszük a fagyasztóba 1 órára majd áttesszük a hűtőbe.
A recept forrása innen származik.