Nyers vegán brownie
A hozzávalókat egy 2,5 dl-es bögrével mértem. 18x30 cm-s sütőben sütöttem.
Előkészület | Fagyasztási idő | Összesen |
40 perc | 30 perc | 1 óra 10 perc |
Hozzávalók az alaphoz:
- 2 és fél bögre friss datolya, kb 420 g (áztassuk be előre kb. 10 percre)
- 1 és egy fél bögre dió
- 1 bögre hámozott mandula
- 60 g kakaópor
- 50 g durvára vágott fekete csoki
- csipet só
- Aprítógépben a datolyát krémessé aprítjuk. Kivesszük és félretesszük.
- Az 1 bögre diót és mandulát az aprítógépben a kakaóval és a csipet sóval apróra aprítjuk.
- Majd két részletben hozzáadjuk a datolyát. Egy ragadós krémes masszát kell kapjunk, ha túl száraznak találjuk adjunk még hozzá datolyát.
- Ezt a ragadós masszát egy folpack-al kibélelt közepes tespi aljába nyomkodjuk, próbáljuk egyenletesen elsimítani nedves kézzel.
- A maradék fél bögre diót és a csokit durvára vágjuk és a tetejére szórjuk majd óvatosan belenyomkodjuk a "tésztába".
- Betesszük a mélyhűtőbe míg készítjük a krémet a tetejére.
Hozzávalók a krémhez:
- 60 ml kókusztej vagy mandulatej
- 175 g fekete csoki
- 2 ek. olvasztott kókuszzsír
- 6 ek. kókuszvirágcukor
- 1 bögre dió
- csipet só
- A kókusztejet felmelegítjük épphogy forrjon, majd beletesszük a csokit, hogy felolvadjon.
- Hozzáadjuk a cukrot, kókuszzsírt és a csipet sót. Krémes állagot kell, hogy kapjunk.
- Ezt ráöntjük a "tésztánk" tetejére és rászórjuk a durvára vágott diót.
- Visszatesszük a mélyhűtőbe egy fél órára majd áttesszük a hűtőbe.
Elfogyasztásig hűtőben tároljuk,1-2 nap után sokkal finomabb, mikor már összeérnek az ízek:)
A recept forrása innen származik.