2016. jan 15.

Nyers vegán brownie

írta: organichicks
Nyers vegán brownie

nyers_brownie.jpg

A hozzávalókat egy 2,5 dl-es bögrével mértem. 18x30 cm-s sütőben sütöttem. 

 

Előkészület     Fagyasztási idő     Összesen     
40 perc 30 perc 1 óra 10 perc

Hozzávalók az alaphoz

  • 2 és fél bögre friss datolya, kb 420 g (áztassuk be előre kb. 10 percre)
  • 1 és egy fél bögre dió
  • 1 bögre hámozott mandula
  • 60 g kakaópor 
  • 50 g durvára vágott fekete csoki
  • csipet só
  1. Aprítógépben a datolyát krémessé aprítjuk. Kivesszük és félretesszük. 
  2. Az 1 bögre diót és mandulát az aprítógépben a kakaóval és a csipet sóval apróra aprítjuk. 
  3. Majd két részletben hozzáadjuk a datolyát. Egy ragadós krémes masszát kell kapjunk, ha túl száraznak találjuk adjunk még hozzá datolyát. 
  4. Ezt a ragadós masszát egy folpack-al kibélelt közepes tespi aljába nyomkodjuk, próbáljuk egyenletesen elsimítani nedves kézzel. 
  5. A maradék fél bögre diót és a csokit durvára vágjuk és a tetejére szórjuk majd óvatosan belenyomkodjuk a "tésztába". 
  6. Betesszük a mélyhűtőbe míg készítjük a krémet a tetejére. 

brownie2.jpg

Hozzávalók a krémhez

  • 60 ml kókusztej vagy mandulatej
  • 175 g fekete csoki
  • 2 ek. olvasztott kókuszzsír
  • 6 ek. kókuszvirágcukor 
  • 1 bögre dió
  • csipet só
  1. A kókusztejet felmelegítjük épphogy forrjon, majd beletesszük a csokit, hogy felolvadjon.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, kókuszzsírt és a csipet sót. Krémes állagot kell, hogy kapjunk.
  3. Ezt ráöntjük a "tésztánk" tetejére és rászórjuk a durvára vágott diót.
  4. Visszatesszük a mélyhűtőbe egy fél órára majd áttesszük a hűtőbe. 

Elfogyasztásig hűtőben tároljuk,1-2 nap után sokkal finomabb, mikor már összeérnek az ízek:)

brownie.jpg

A recept forrása innen származik.

 

 

Szólj hozzá

dió csoki mandula datolya desszert-édesség