2016. feb 29.

A verhetetlen gesztenyés-csokis szuflétorta (paleo)

írta: organichicks
A verhetetlen gesztenyés-csokis szuflétorta (paleo)

csokiszufle2.jpg

Ha gyorsat és egyszerűt szeretnél készíteni és mindenkit lenyűgözni, ez a te desszerted:D

Hozzávalók: (24 cm átmérőjű tortaformához)

  • 200 g kókuszzsír
  • 300 g darabokra tört magas kakaó tartalmú csoki (az aldi-ban és az lidl-ben szerintem jókat lehet kapni)
  • 300 g főtt héj nélküli gesztenye
  • 2 ek. méz
  • 4 db M-es tojás
  • 100 g kókuszvirág cukor 
  • fél zacskó alnatura sütőpor

Elkészítése:

  1. A kókuszzsírt a darabokra tört csokival vízgőz felett megolvasszuk. Majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Ez nagyon fontos, mert forrón nem önthetjük a tojáshoz. 
  2. A gesztenyéket aprítógépbe tesszük és a mézzel massza állagúra aprítjuk. 
  3. A tojásokat a kókuszvirágcukorral felverjük.  
  4. Majd ebbe belekeverjük a langyos csokimasszát, a sütőport és a gesztenyemasszát. Én habverővel (alacsony fokozaton) szoktam az egészet összekeverni. 
  5. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. . 
  6. 180 fokos előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 20-25 percet sütjük, ha azt szeretnénk, hogy a belseje kicsit folyós maradjon. 

Melegen fogyasztva a legfinomabb, mikor még folyós a belseje. Fagyival vagy lekvárral tálaljuk. Lehet bele tenni durvára vágott diót vagy valamilyen aszalt gyümölcsöt is, ha szeretnénk.  

 

 

 

Szólj hozzá

csoki gesztenye desszert-édesség