A verhetetlen gesztenyés-csokis szuflétorta (paleo)
Ha gyorsat és egyszerűt szeretnél készíteni és mindenkit lenyűgözni, ez a te desszerted:D
Hozzávalók: (24 cm átmérőjű tortaformához)
- 200 g kókuszzsír
- 300 g darabokra tört magas kakaó tartalmú csoki (az aldi-ban és az lidl-ben szerintem jókat lehet kapni)
- 300 g főtt héj nélküli gesztenye
- 2 ek. méz
- 4 db M-es tojás
- 100 g kókuszvirág cukor
- fél zacskó alnatura sütőpor
Elkészítése:
- A kókuszzsírt a darabokra tört csokival vízgőz felett megolvasszuk. Majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Ez nagyon fontos, mert forrón nem önthetjük a tojáshoz.
- A gesztenyéket aprítógépbe tesszük és a mézzel massza állagúra aprítjuk.
- A tojásokat a kókuszvirágcukorral felverjük.
- Majd ebbe belekeverjük a langyos csokimasszát, a sütőport és a gesztenyemasszát. Én habverővel (alacsony fokozaton) szoktam az egészet összekeverni.
- Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. .
- 180 fokos előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 20-25 percet sütjük, ha azt szeretnénk, hogy a belseje kicsit folyós maradjon.
Melegen fogyasztva a legfinomabb, mikor még folyós a belseje. Fagyival vagy lekvárral tálaljuk. Lehet bele tenni durvára vágott diót vagy valamilyen aszalt gyümölcsöt is, ha szeretnénk.