Sültpaprika krémleves
Ez a recept annyira jól sikerült nem is gondoltam, hogy ilyen finom lesz:)
Hozzávalók: (kb. 4 tányérnyi adaghoz)
- 4 db nagy kaliforniai paprika
- 9 db nagy fokhagymagerezd
- 2 szál újhagyma
- 1 fej közepes vörshagyma
- kb. 6 dl zöldségleves alaplé (én ezt alnatura zöldségleves kockával készítettem)
- 1 csapott ek. szárított oregánó
- kókuszzsír
- só ízlés szerint
- reszelt parmezán ízlés szerint
- 1 szál friss oregánó a díszítéshez
Elkészítése:
- A paprikákat levágjuk a torzsáról, a magot eltávolítjuk és a megpucolt fokhagymákkal berakjuk a sütőbe. Kb. 20 percet grillezzük, mikor látjuk hogy barnulnak és már puhák kivesszük. (Folyamatosan figyelni kell, mert az én sütőmben a fokhagymák előbb megpirultak, így előbb ki kellett vennem őket.)
- Belerakjuk egy edénybe és letakarjuk, itt még tovább hagyjuk puhulni kb. 15 percet.
- Közben elkészítjük a zöldségleves alaplevet. (6 dl vízbe teszünk 2 db kockát és felforraljuk.)
- A vöröshagymát és az újhagymát felvágjuk és kókuszzsíron üvegesre pároljuk.
- A paprikáknak, mikor már kicsit kihűltek lehúzzuk a héját, ebben nem kell túl precíznek lenni hiszen megy úgyis az aprítóba, lényeg, hogy a fekete részeket távolítsuk el.
- A paprikákat, a fokhagymákat, és az üvegesre párolt hagymákat belerakjuk az aprítógépbe. Öntünk egy kicsit hozzá a zöldségleves alapléből és pürésítjük.
- Majd visszaöntjük egy lábasba, hozzáöntjük a többi zöldséglevet (lehet 5 dl is elég, ízlés szerint csináljuk ki mennyire sűrűn szereti).
- Hozzáadjuk az oregánót, megsózzuk ízlés szerint és összeforraljuk.
- Tálaláskor reszeljünk rá parmezánsajtot és díszítsük friss oregánó levéllel.
Aki még krémesebben szereti az tehet bele kókuszkrémet, illetve gyömbért is lehet bele reszelni.
A recept forrása innen származik.