2016. már 03.

Sültpaprika krémleves

írta: organichicks
Sültpaprika krémleves

paprikakrem_1.jpg

Ez a recept annyira jól sikerült nem is gondoltam, hogy ilyen finom lesz:) 

Hozzávalók: (kb. 4 tányérnyi adaghoz)

  • 4 db nagy kaliforniai paprika
  • 9 db nagy fokhagymagerezd
  • 2 szál újhagyma
  • 1 fej közepes vörshagyma
  • kb. 6 dl zöldségleves alaplé (én ezt alnatura zöldségleves kockával készítettem) 
  • 1 csapott ek. szárított oregánó
  • kókuszzsír
  • só ízlés szerint
  • reszelt parmezán ízlés szerint
  • 1 szál friss oregánó a díszítéshez

paprikak.jpg

Elkészítése:

  1. A paprikákat levágjuk a torzsáról, a magot eltávolítjuk és a megpucolt fokhagymákkal berakjuk a sütőbe. Kb. 20 percet grillezzük, mikor látjuk hogy barnulnak és már puhák kivesszük. (Folyamatosan figyelni kell, mert az én sütőmben a fokhagymák előbb megpirultak, így előbb ki kellett vennem őket.)
  2. Belerakjuk egy edénybe és letakarjuk, itt még tovább hagyjuk puhulni kb. 15 percet. 
  3. Közben elkészítjük a zöldségleves alaplevet. (6 dl vízbe teszünk 2 db kockát és felforraljuk.)
  4. A vöröshagymát és az újhagymát felvágjuk és kókuszzsíron üvegesre pároljuk. 
  5. A paprikáknak, mikor már kicsit kihűltek lehúzzuk a héját, ebben nem kell túl precíznek lenni hiszen megy úgyis az aprítóba, lényeg, hogy a fekete részeket távolítsuk el. 
  6. A paprikákat, a fokhagymákat, és az üvegesre párolt hagymákat belerakjuk az aprítógépbe. Öntünk egy kicsit hozzá a zöldségleves alapléből és pürésítjük. 
  7. Majd visszaöntjük egy lábasba, hozzáöntjük a többi zöldséglevet (lehet 5 dl is elég, ízlés szerint csináljuk ki mennyire sűrűn szereti). 
  8. Hozzáadjuk az oregánót, megsózzuk ízlés szerint és összeforraljuk. 
  9. Tálaláskor reszeljünk rá parmezánsajtot és díszítsük friss oregánó levéllel. 

Aki még krémesebben szereti az tehet bele kókuszkrémet, illetve gyömbért is lehet bele reszelni.

A recept forrása innen származik. 

Szólj hozzá

paprika sütés-főzés