2016. már 07.

Bounty nyers torta

írta: organichicks
Bounty nyers torta

bountytorta.jpg

Imádom a Bouty csokit, ez a torta nagyon hasonlít rá, csak egészségesebb kivitelben:) A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem, a tortaformám 20 cm átmérőjű. 

Hozzávalók

Alaphoz

  • fél bögre nyers hámozott mandula
  • fél bögre dió
  • 1 bögre előre beáztatott, kimagozott cukrozatlan puha datolya
  • 2 ek. kókuszreszelék
  • 2 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek. kókuszzsír (nem olvasztott)

Krémhez

  • 2 bögre kókuszreszelék (én ezt a fajtát szeretem)
  • 2,5-3 dl cocomas (kókusztejszín)
  • 2 ek. kókuszzsír (nem olvasztott)
  • 2 ek. méz vagy vegánoknak agavé vagy datolya szirup
  • 1 ek. rum (elhagyható, ha épp nincs otthon:)

Csokikrémhez

  • 100 g magas kakaótartalmú fekete csoki 
  • kb. 1,5 dl kókusztejszín (cocomas)

Elkészítése

  1. A datolyát kimagozzuk és beáztatjuk forró vízbe 10 percre.
  2. Ezalatt az alaphoz a mandulát és a diót apródarabosra aprítjuk, hozzáadjuk a kókuszzsírt, kókuszreszeléket, kakaóport és a leszűrt datolyát, majd tovább aprítjuk. Ragadós masszát kell, hogy kapjunk. 
  3. Ezt egy folpack-al kibélelt csatos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, majd betesszük a mélyhűtőbe. 
  4. Beleöntjük egy lábasba a kókusztejszínt és a többi hozzávalót, majd felmelegítjük. Lényeges, hogy ne főzzük csak melegítsük, míg a kókuszzsír elolvad teljesen és az egésznek krémes állaga lesz. Először csak 2,5 dl kókusztejszínt adjunk hozzá, és ha nem áll össze akkor öntsünk még hozzá. 
  5. A krémet az alapunkra öntjük, elegyengetjük, hogy a teteje sima legyen és visszatesszük a mélyhűtőbe. 
  6. A csokit a kókusztejszínnel felolvasztjuk majd a tortánk tetejére öntjük és egyenletesen elkenjük, szórunk a tetejére kis kókuszreszeléket díszítésként. 
  7. Visszatesszük a mélyhűtőbe 1 órára. Fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten 20 percet kicsit felolvadni. 
  8. Hűtőben tároljuk. 

bountyszelet.jpg

A recept forrása innen származik.

 

Szólj hozzá

dió csoki mandula kókusz kókusztej datolya desszert-édesség