Bounty nyers torta
Imádom a Bouty csokit, ez a torta nagyon hasonlít rá, csak egészségesebb kivitelben:) A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem, a tortaformám 20 cm átmérőjű.
Hozzávalók:
Alaphoz:
- fél bögre nyers hámozott mandula
- fél bögre dió
- 1 bögre előre beáztatott, kimagozott cukrozatlan puha datolya
- 2 ek. kókuszreszelék
- 2 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
- 2 ek. kókuszzsír (nem olvasztott)
Krémhez:
- 2 bögre kókuszreszelék (én ezt a fajtát szeretem)
- 2,5-3 dl cocomas (kókusztejszín)
- 2 ek. kókuszzsír (nem olvasztott)
- 2 ek. méz vagy vegánoknak agavé vagy datolya szirup
- 1 ek. rum (elhagyható, ha épp nincs otthon:)
Csokikrémhez:
- 100 g magas kakaótartalmú fekete csoki
- kb. 1,5 dl kókusztejszín (cocomas)
Elkészítése:
- A datolyát kimagozzuk és beáztatjuk forró vízbe 10 percre.
- Ezalatt az alaphoz a mandulát és a diót apródarabosra aprítjuk, hozzáadjuk a kókuszzsírt, kókuszreszeléket, kakaóport és a leszűrt datolyát, majd tovább aprítjuk. Ragadós masszát kell, hogy kapjunk.
- Ezt egy folpack-al kibélelt csatos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, majd betesszük a mélyhűtőbe.
- Beleöntjük egy lábasba a kókusztejszínt és a többi hozzávalót, majd felmelegítjük. Lényeges, hogy ne főzzük csak melegítsük, míg a kókuszzsír elolvad teljesen és az egésznek krémes állaga lesz. Először csak 2,5 dl kókusztejszínt adjunk hozzá, és ha nem áll össze akkor öntsünk még hozzá.
- A krémet az alapunkra öntjük, elegyengetjük, hogy a teteje sima legyen és visszatesszük a mélyhűtőbe.
- A csokit a kókusztejszínnel felolvasztjuk majd a tortánk tetejére öntjük és egyenletesen elkenjük, szórunk a tetejére kis kókuszreszeléket díszítésként.
- Visszatesszük a mélyhűtőbe 1 órára. Fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten 20 percet kicsit felolvadni.
- Hűtőben tároljuk.
A recept forrása innen származik.