2016. már 11.

Paleo banánkenyér

írta: organichicks
Paleo banánkenyér

banankenyer2.jpg

Próbáltam már nagyon sok banánkenyér receptet és ez kiemelkedően a legjobb az összes közül:) A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.

 

Előkészület      Sütési idő       Összesen      
20 perc  40 perc 60 perc

Hozzávalók:

  • 3 db közepes érett banán, vagy 2 nagyobb (itt találod hogyan lehet sárga banánból érettet "készíteni")
  • 1/4 bögre cukrozatlan almapüré, vagy kb. 3/4  nagy alma pürésítve 
  • 2 ek. méz vagy agavé szirup
  • 1 ek. vanília kivonat vagy 1 vanília rúd kikapart magja
  • 3 és fél ek. olvasztott kókuszzsír
  • 3 XL-es vagy 4 M-es tojás

Száraz hozzávalók

  • 1 kk. fahéj
  • 1 kk. őrölt gyömbér
  • 1 csomag szárított narancshéj
  • 50 g magas kakaótartalmú fekete csoki durvára vágva
  • fél bögre kókuszliszt
  • fél bögre aprított dió vagy mandula 
  • fél csomag alnatura sütőpor

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. 
  2. A banánt és az almát aprítógépben pürésítjük, hozzákeverjük az olvasztott kókuszzsírt, mézet, vanília kivonatot és a tojásokat. 
  3. Külön tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd ezt részletekben hozzákeverjük a tojásos-banános masszánkhoz.
  4. Sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formában sütjük 170 fokon, légkeverésen kb. 40 percet. Folyamatosan figyeljük és tűpróbával ellenőrizzük a belsejét, ha a teteje már nagyon kezdene pirulni, de a belseje még nem jó, takarjuk le és úgy süssük tovább. 
  5. Mielőtt szeleteljük hagyjuk teljesen kihűlni. 

Házi lekvárral vagy magában fogyasztva kávé mellé is kitűnő:)

banankenyer.jpg

banankenyer_szeletek.jpg

A recept forrása innen származik. 

Szólj hozzá

banán dió kókuszliszt desszert-édesség