Paleo banánkenyér
Próbáltam már nagyon sok banánkenyér receptet és ez kiemelkedően a legjobb az összes közül:) A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.
Előkészület | Sütési idő | Összesen |
20 perc | 40 perc | 60 perc |
Hozzávalók:
- 3 db közepes érett banán, vagy 2 nagyobb (itt találod hogyan lehet sárga banánból érettet "készíteni")
- 1/4 bögre cukrozatlan almapüré, vagy kb. 3/4 nagy alma pürésítve
- 2 ek. méz vagy agavé szirup
- 1 ek. vanília kivonat vagy 1 vanília rúd kikapart magja
- 3 és fél ek. olvasztott kókuszzsír
- 3 XL-es vagy 4 M-es tojás
Száraz hozzávalók:
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. őrölt gyömbér
- 1 csomag szárított narancshéj
- 50 g magas kakaótartalmú fekete csoki durvára vágva
- fél bögre kókuszliszt
- fél bögre aprított dió vagy mandula
- fél csomag alnatura sütőpor
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- A banánt és az almát aprítógépben pürésítjük, hozzákeverjük az olvasztott kókuszzsírt, mézet, vanília kivonatot és a tojásokat.
- Külön tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd ezt részletekben hozzákeverjük a tojásos-banános masszánkhoz.
- Sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formában sütjük 170 fokon, légkeverésen kb. 40 percet. Folyamatosan figyeljük és tűpróbával ellenőrizzük a belsejét, ha a teteje már nagyon kezdene pirulni, de a belseje még nem jó, takarjuk le és úgy süssük tovább.
- Mielőtt szeleteljük hagyjuk teljesen kihűlni.
Házi lekvárral vagy magában fogyasztva kávé mellé is kitűnő:)
A recept forrása innen származik.