2016. ápr 05.

Kókuszos "jégcsoki" nyers (vegán)

írta: organichicks
Kókuszos "jégcsoki" nyers  (vegán)

image_3.jpeg

Aki szerette gyerekkorában a jégcsokit (nem tudom lehet e még kapni:), annak különösen ízleni fog ez a nyers torta, a krém hasonlít rá nagyon. Erre a desszertre is igaz, mint az összes nyers tortára, hogy érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek és még finomabb legyen. Érdemes finomítatlan szűz kókuszolajat használni, mert annak kókuszíze van ellentétben a "sima" kókuszzsírral szemben. Kiváló szülinapi tortának, nagyon mutatós:)  A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem. 

 

Előkészület     Fagyasztási idő     Összesen   
30 perc 1 óra 1 óra 30 perc   

 Hozzávalók: (20 cm átmérőjű tortaformához) 

Alaphoz

  • 1 bögre mogyoróliszt
  • fél bögre darált törökmogyoró (kb. 10 dkg)
  • 1/4 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 bögre finomítatlan szűz kókuszzsír (olvasztva)
  • 6-7 db cukrozatlan puha datolya kimagozva
  • 1/4 teáskanál só

Elkészítése:

  • A mogyorót aprítógépben durvára aprítjuk, majd hozzáadjuk a mogyorólisztet, kakaóport, sót és tovább aprítjuk.
  • Végül hozzáadjuk a kókuszzsírt és a datolyákat majd tovább aprítjuk míg egy ragacsos masszát nem kapunk. Ha nem akar összeállni ragacsos masszává adjunk még hozzá datolyát. 
  • Ezt a masszát egy folpack-al kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen és betesszük a fagyasztóba míg a krém készül.

csokisalap.jpg

 Krémhez

  • 1 bögre finomítatlan szűz kókuszzsír olvasztva
  • 1 bögre kókuszkrém (cocomas)
  • 3/4 bögre agavé vagy más folyékony édesítő
  • 3/4 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek. vanília kivonat

Díszítésnek

  • eper, málna vagy áfonya

Elkészítése

  • A krémhez való hozzávalókat aprítógéppel összekeverjük, puding szerű kicsit folyékony állagú krémet fogunk kapni. 
  • Ezt ráöntjük az alapunkra és betesszük a fagyasztóba fél órára. 
  • Fél óra után kivesszük és gyümölccsel díszítjük a tetejét, majd visszatesszük még fél órára. 
  • Ha közvetlenül a készítés után szeretnék elfogyasztani, hagyjuk szobahőmérsékleten 10 percet állni, ha nem rögtön fogyasztjuk tegyük át a hűtőbe. 
  • Hűtőben tárolva akár 1 hétig is jó. 

image_5.jpeg

image_4.jpeg

A recept forrása innen származik. 

Szólj hozzá

csoki kókusz eper desszert-édesség