Fahéjas-gyömbéres almàs pite (paleo)
Általában minden héten készítek valami desszertet, amit egész héten viszek magammal a munkahelyemre ebéd mellé:) Ezen héten nem volt sok időm a sütés-főzésre, úgyhogy valami gyorsan elkészíthető desszertben kellett gondolkodnom, így született meg ennek a könnyen elkészíthető almás pitének az ötlete:) Először sütöttem kesudióval, eddig mindig csak nyers sütemények krémjébe használtam, nagyon jó állaga lett tőle a pitének, engem arra emlékeztet, mintha túróval készítettem volna. Nagyon finom reggelire, vagy akár délután a kávé mellé. A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.
Előkészület | Sütési idő | Összesen |
20 perc | 30 perc | 50 perc |
Hozzávalók: (24 cm-s tortaformához)
- 20 dkg kesudió
- 1/4 bögre nyílgyökérpor
- fél csomag bio sütőpor (DM-ben lehet kapni, vagy bio boltokban)
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 csomag reszelt citromhéj vagy 1 kezeletlen reszelt citrom héja
- fél citrom kifacsart leve
- 1/4 bögre kókuszzsír (olvasztva)
- 2 tojás
- 2 közepes alma
- 3 ek. méz vagy agavé
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés).
- A kesudiót aprítógépben porrá őröljük, majd hozzákeverjük az összes száraz hozzávalót.
- Az egyik almából közepes méretű kockákat vágunk és hozzáadjuk a száraz keverékünkhöz.
- A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a folyékony hozzávalókkal, ezt is hozzáadjuk az almás keverékünkhöz.
- A masszánkat egy sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába öntjük.
- A tetejét a másik almánk szeleteivel díszítjük.
- Kb. 25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
- Hagyjuk kihűlni, utàna szeleteljük.
A recept ötlete innen származik.