Vendégváró pálcikás csokis-eper
Nagyon hamar elkészíthető és rendkívül mutatós desszert. Nem kell órákat a konyhában bíbelődni ebben a nagy melegben:) Csak eper, fekete csoki, kókuszreszelék és fapálcika kell hozzá. Kókuszreszelékből én ezt a fajtát favorizálom, mert viszonylag nagyobb szemű, mint a többi és nem annyira száraz. Magas kakaó tartalmú fekete csokit a Lidl-be szoktam venni a "J.D. Gross Ecuador 70%"-at.
Elkészítési idő |
20 perc |
Hozzávalók: (nálam 8 db-hoz)
- 8 szem eper
- 8 fapálcika
- kb. 60 g magas kakaó tartalmú fekete csoki
- 1 marék kókuszreszelék
Elkészítése:
- Az epreket felszurkáljuk a fapálcikákra.
- A csokit vízgőz fett megolvasszuk.
- Az epreket beleforgatjuk a csokiba majd a kókuszreszelékbe és kész is:) Arra figyeljünk csak, hogy vékonyan vonjuk be csokival az epreket, mert különben lefog folyni róla.
Kiváló vendégváró nyári fogás;)