Gesztenyés-csokis cupcake
Az ősz és a tél egyértelműen a gesztenye szezonja, én nagyon szeretek vele sütni, a lisztek közül is az egyik kedvencem a gesztenyeliszt, jó állagú lesz tőle a sütemény. Sok helyen már szerencsére lehet kapni bio gesztenyemasszát is vagy készíthetünk magunk is pürét elősütött tasakos gesztenyéből. A tetejét ribizlivel díszítettem és tettem a tésztájába is belőle, de ha éppen nincs otthon fagyasztva bármilyen más gyümölccsel vagy magvakkal helyettesíthető ízlés szerint. A hozzávalók beszerezhetőek bármilyen nagyobb bio vagy paleo boltban.
Hozzávalók (kb. 3-4 db formához)
- 60 g magas kakaótartalmú feketecsoki
- 3 ek. olvasztott kókuszzsír
- 100 g elősütött tasakos gesztenye vagy gesztenyepüré
- 2 m-es tojás
- 3 ek. agavé szirup vagy méz
- 1 ek. kókuszvirág cukor
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük (légkeverés, 180 fok).
- Vízgőz felett a csokit megolvasszuk a kókuszzsírral, ha megolvadt levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
- A gesztenyét aprítógépben az agavéval pürésítjük.
- A két tojást a kókuszvirág cukorral jó habosra verjük majd hozzáadjuk a gesztenye masszát és belecsorgatjuk a már langyosra kihűlt folyékony csokit.
- Majd áttöltjük kb. 3-4 db cupcake formába (muffin sütőben is készíthető).
- Mehet is a sütőbe kb. 12 percet süssük és akkor még a belseje enyhén folyós marad.
- Fagyival tálalva melegen isteni:)
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.