2016. okt 18.

Gesztenyés-csokis cupcake

írta: organichicks
Gesztenyés-csokis cupcake

gesztenyeszufle.jpg

Az ősz és a tél egyértelműen a gesztenye szezonja, én nagyon szeretek vele sütni, a lisztek közül is az egyik kedvencem a gesztenyeliszt, jó állagú lesz tőle a sütemény. Sok helyen már szerencsére lehet kapni bio gesztenyemasszát is vagy készíthetünk magunk is pürét elősütött tasakos gesztenyéből. A tetejét ribizlivel díszítettem és tettem a tésztájába is belőle, de ha éppen nincs otthon fagyasztva bármilyen más gyümölccsel vagy magvakkal helyettesíthető ízlés szerint. A hozzávalók beszerezhetőek bármilyen nagyobb bio vagy paleo boltban.

Hozzávalók (kb. 3-4 db formához)

  •  60 g magas kakaótartalmú feketecsoki 
  • 3 ek. olvasztott kókuszzsír
  • 100 g elősütött tasakos gesztenye vagy gesztenyepüré
  • 2 m-es tojás
  • 3 ek. agavé szirup vagy méz 
  • 1 ek. kókuszvirág cukor

Elkészítése

  • A sütőt előmelegítjük (légkeverés, 180 fok). 
  • Vízgőz felett a csokit megolvasszuk a kókuszzsírral, ha megolvadt levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. 
  • A gesztenyét aprítógépben az agavéval pürésítjük.
  • A két tojást a kókuszvirág cukorral jó habosra verjük majd hozzáadjuk a gesztenye masszát és belecsorgatjuk a már langyosra kihűlt folyékony csokit. 
  • Majd áttöltjük kb. 3-4 db cupcake formába (muffin sütőben is készíthető). 
  • Mehet is a sütőbe kb. 12 percet süssük és akkor még a belseje enyhén folyós marad. 
  • Fagyival tálalva melegen isteni:)

 

gesztenyescupcake1.jpg

gesztenyescupcake2.jpg

gesztenyescupcake3.jpg

 

img_20160819_092005.jpg

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.

Szólj hozzá

csoki gesztenye gluténmentes ribizli tejmentes paleo paleo desszert desszert-édesség