Chai latte chia puding
Aki hozzám hasonlóan szereti a chai latte-t, az imádni fogja ezt a desszertet is:) A mandulatejet kakaóval és őrölt Tea Masala fűszerkeverékkel ízesítettem, melynek összetevői a feketebors, fahéj, gyömbér, kardamom, szegfűszeg, szerecsendióvirág. A Lehel piacon a földszinti keleti fűszereket árusító boltban szoktam venni (20 gr, 190 ft), de biztos sok más helyen is lehet kapni. A tetejét pedig gránátalma szemekkel díszítettem. Mikor chia pudingot készítünk, az a tapasztalatom, hogy 1 dl folyadékhoz kb. 1,5 ek. chia magot érdemes adni akkor lesz jó állagú.
Hozzávalók: (1 adaghoz)
- 3 dl növényi tej (nálam mandulatej)
- 1,5 kk. őröl tea masala fűszerkeverék
- 1 ek. jó minőségű cukormentes kakaópor
- 4,5 - 5 ek. chia mag
- kb. 2 ek. agavé szirup vagy más édesítő
- fél gránátalma pucolva
Elkészítése:
- A tejet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel összeforraljuk majd levesszük a tűzről hozzáadjuk az agavé szirupot és hűlni hagyjuk.
- Mikor már langyos hozzákeverjük a chia magot és állni hagyjuk kb. 5 percet, a magok elkezdenek megduzzadni, még egyszer jól megkeverjük és átöntjük egy pohárba.
- Letakarjuk a tetejét és berakjuk egy éjszakára a hűtőbe, másnap a tetejét gránátalma magokkal díszítjük és megesszük:D
- Ha nem tudjátok, hogyan kell egyszerűen gránátalmát pucolni itt megtaláljátok.
- További chia puding recept pedig itt találsz.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.