2017. jan 31.

Kávés chai latte

írta: organichicks
Kávés chai latte

chailatte.jpg

A chai számos ázsia és európai országban teát, a chai latte pedig egy tejes-fűszeres forró italt jelent. Általában csillagánizzsal, gyömbérrel, fahéjjal, kardamommal, borssal ízesítik, még felturbózhatjuk kávéval, úgy is nagyon finom. Vannak előre elkészített chai latte keverékek is, amiket csak forró  vízzel vagy tejjel kell felönteni és már készen is van. Ilyenek például a David Rio márka termékei, ám ezekben azért találni adalékanyagokat és elég drágák, szóval sokkal olcsóbban jövünk ki, ha saját magunknak készítjük:) Egy márkára sikerült rátalálnom, ami teljesen bio ez a Prana Chai, ám ez sem tartozik az olcsó kategóriába, de ez egy igazi különlegesség, aki nagy chai latte rajongó annak érdemes kipróbálni, itthon a My little melbourne és a My green cup kávézókban láttam. Felfedeztem egy nagyon jó Tea masala fűszerkeveréket, aminek az összetevői a feketebors, fahéj, gyömbér, kardamom, szegfűszeg, és a szerecsendióvirág, ezzel könnyedén és gyorsan elkészíthetjük a chai latténkat házilag. A Lehel piacon a földszinten található Keleti élelmiszereket árusító boltban lehet kapni. 

Hozzávalók: (nálam egy nagyobb bögréhez)

  • 3 dl növényi tej (én a kókusztejet favorizálom)
  • 1 adag presszó kávé
  • 1 kk. tea masala fűszerkeverék
  • 1 csapott ek. masala chai tea vagy jó minőségű fekete tea
  • méz vagy bármilyen édesítő ízlés szerint

Elkészítése:

  • Felforraljuk a növényi tejet majd beletesszük a teafüvet és picit állni hagyjuk. Leszűrjük ezután hozzákeverjük a tea masala fűszerkeveréket és a presszó kávét majd megédesítjük és már fogyaszthatjuk is:)

És ha már megvettétek a tea masala fűszerkeveréket feltudjátok hasznosítani chia pudinghoz is, melynek a receptjét itt találjátok. 

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess FacebookonInstagramon és YouTubeon.

 

Szólj hozzá

vegán chai latte italok-turmixok