Kedvenc mangó turmixom (vegán)
Régebben mikor még nem táplálkoztam tudatosan, elképzelni sem tudtam, hogy nekem valaha reggelire elég egy gyümölcsturmix. Aztán szépen lassan hozzá szoktam, most meg már enélkül nem tudnám elképzelni:) Teszek bele zabot és puffasztott amarántot, melynek kiemelkedő a vas, kálcium, magnézium és a cink tartalma, így laktatóbb és simán ki lehet vele bírni ebédig éhségérzet nélkül. Érett mangót mostanában mindig lehet kapni az Aldiban és szerencsére nagyon jó ízű is.
Előkészület: | Összesen: |
5 perc | 10 perc |
Hozzávalók: (1 főre, kb. 4 dl-hez)
- 1 érett mangó
- 3 dl növényi tej (nálam kókusz- vagy mandulatej)
- 1 ek. friss gyömbér reszelve
- fél lime kifacsart leve
- 3 ek. puffasztott amaránt
- 3 ek. zab
- méz ízlés szerint vagy agavé szirup vegánoknak
- díszítésnek kókuszreszelék
Elkészítése:
- A mangót meghámozzuk és a többi hozzávalóval bedobáljuk egy turmixgépbe és összeturmixoljuk.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.