2017. már 29.

Fügés kuglóf (glutén-, tejmentes)

írta: organichicks
Fügés kuglóf (glutén-, tejmentes)

kuglof2.jpg

Mivel még friss idénygyümölcsöket nem lehet kapni, ilyenkor többnyire aszalt gyümölcsökkel készítenem a süteményeket. Így született meg ennek a receptnek is az ötlete. Lisztek közül ismét a gesztenyeliszt és nyílgyökérpor kombinációt használtam, eddigi tapasztalataim szerint ettől lesz a legjobb textúrája az ilyen süteményeknek. Nagyon szeretem az ilyen kuglóf szerű édességeket, mert kiváló reggelire kávé mellé. Én ezt egy közepes kuglóf formában sütöttem, de lehet bármilyenben ha épp az nincsen otthon. Mellé pedig ajánlott valamilyen házi lekvárt fogyasztani:) Mérőpoharam 2,5 dl-es. 

 

Előkészület    Sütési idő    Összesen     
15 perc 30 perc 45 perc

Hozzávalók:

  • 3 db m-es tojás
  • 3 ek. kókuszvirág cukor
  • 1 db érett banán
  • 3 ek. olvasztott kókuszzsír
  • 1/3 bögre aszalt vörösáfonya
  • 4 db nagy aszalt füge
  • 50 g magas kakaótartalmú feketecsoki
  • fél bögre mókusmogyoró
  • fél bögre gesztenyeliszt
  • 1/4 bögre nyílgyökérport
  • fél kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. őröl fahéj
  • 1 ek. őrölt gyömbér

Elkészítése:

  • A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés).
  • A tojásokat a kókuszvirág cukorral habosra verjük majd hozzáadjuk a pürésített banánt, olvasztott kókuszzsírt és alaposan összekeverjük. 
  • A csokit, a fügét, a vörösáfonyát és a mogyorót felvágjuk és hozzákeverjük a masszánkhoz. 
  • Végül szitán átszitálva hozzáadjuk a nyílgyökérport, gesztenyelisztet, szódabikarbónát és a fűszereket majd jól összedolgozzuk. 
  • A masszánkat átöntjük egy kikent kuglóf formába és kb. 20-30 percet sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. 

kuglof3.jpg

 Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess FacebookonInstagramon és YouTubeon.

 

 

Szólj hozzá

füge videók kuglóf vörösáfonya gesztenyeliszt nyílgyökérpor desszert-édesség