Fahéjas édesburgonya tócsni (glutén-, tejmentes)
Édesburgonyát bármikor bármilyen mennyiségben és formában képes vagyok enni, mert annyira imádom:) Már régóta a terveim között szerepelt, hogy készítek belőle tócsnit. Nekem annyira ízlett a püré amit már korábban elkészítettem és fahéjjal, mézzel édesítettem, hogy ezt a kombinációt használtam most is. Lisztként pedig a csicseriborsó lisztet használtam, mert annyira bevált a pakora készítése során. Tetejére lehet tejfölt is tenni, de anélkül is nagyon finom.
Előkészület: | Sütési idő: | Összesen: |
15 perc | 15 perc | 30 perc |
Hozzávalók: (kb. 2 fő részére)
- fél kg. édesburgonya
- 1 db m-es tojás
- fél kk. fahéj
- 1 kanál méz
- 1 ek. friss rozmaring
- só ízlés szerint
- 1 db közepes fej lilahagyma
- 3-4 ek. csicseriborsó liszt
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:
- A tojást felütjük és jól összekeverjük a sárgáját a fehérjével.
- Az édesburgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük a hagymával együtt.
- Hozzáadjuk a rozmaring leveleket, mézet, fahéjat, sót, tojást és jól összekeverjük.
- Majd legvégül hozzáadjuk a csicseriborsó lisztet, annyit, hogy összeragadjon és tallérokat tudjunk formálni belőle.
- A tallérokat érdemes rárakni egy keverő spatulára, és úgy beletenni a forró olajba sülni, így nem fog szétesni. Kb. 2-2 percet kell sütni oldalanként közepes lángon.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.