Tahinis káposztasaláta (vegán)
A tahinit elsősorban keleti ételek alapanyagaként használják, finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú pasztát jelent. Kitűnő forrása a magnéziumnak, káliumnak, cinknek és gazdag B1 vitaminban és rostokban. Lehet készen kapni bio boltokban, de házilag is elkészíthető. Sós és édes receptekhez egyaránt bátran alkalmazható. Én készítettem már vele amaránt szeletet, melynek a receptjét itt találjátok. Ennek a salátának az ötlete innen származik.
Előkészület: | Összesen: |
10 perc | 20 perc |
Hozzávalók: (kb. 2 főre)
- kisebb lila káposzta fele
- kisebb zöld káposzta fele
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék pirított szezámmag
- fél lime kifacsart leve
- kb. 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. tahini
- só ízlés szerint
Elkészítése:
- A káposztákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, a többi zöldségeket felaprítjuk és összekeverjük egy tálban.
- A tahinit az olajjal picit megmelegítjük, hogy folyós állagú legyen, így könnyebb lesz összekeverni a zöldségekkel.
- A tahinihez hozzáadjuk a lime levét és jól összekeverjük, ezt a szószt ráöntjük a zöldségeinkre hozzáadjuk a pirított szezámmagot majd ízlés szerint megsózzuk.
- Kiváló köretként vagy quinoával összekeverve főételként is elég laktató.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.