Parmezános pirÃtott kelbimbó
A kelbimbóval tavaly "ismerkedtem" meg, addig nem is nagyon ettem, de azóta nagyon megkedveltem. Köretként is jó, de akár magában is fogyasztható vacsorára, és nem utolsó sorban tele van vitaminnal. Â
Hozzávalók 2 fő részére:
- fél kg kelbimbó
- 1 fej lilahagymaÂ
- 6 gerezd fokhagyma
- citrom
- parmezánÂ
- kókuszzsÃr vagy mogyoróolaj (igazából bármilyen olaj vagy zsiradék jó)
- só
A kelbimbók sérült leveleit eltávolÃtjuk, torzsája végét levágjuk  majd négy részre vágjuk. A lilahagymákat és a fokhagymákat kockákra vágjuk. Az egészet bele tesszük egy tepsibe és ráöntjük az olajat majd elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben légkeverésen 180 fokon sütjük amÃg meg nem pirul, ez kb. 20 perc szokott lenni. Figyeljük folyamatosan és kevergessük oda ne égjen, és át tudjon sülni egyenletesen. Ha kész van kivesszük, megsózzuk, reszelünk rá parmezán sajtot és nyomunk rá egy kis citromot.Â
Aki hús kedvelÅ‘ annak lehet hozzá tenni még bacon szalonnát is és azzal össze sütni.Â