Pizzatészta csicseriborsólisztből (vegán, gluténmentes)
Imádom az indiai konyhát, ott alkalmazzák elég sokszor a csicseriborsólisztet, gondoltam kipróbálom milyen lenne belőle a pizzatészta és jelentem elég jó nem beszélve arról, hogy csak vízzel kell összekeverni és mehet is a sütőbe, pillanatok alatt megvan. Bátran kijelenthetem, hogy ennél egyszerűbb pizzatésztával én még nem találkoztam. Arra figyeljünk, hogy olyan sütőformába süssük, hogy ne legyen túl vastag a tészta ez az adag kb. egy kisebb tepsihez elég. Mérőpoharam 2,5 dl-es, sütőformám 18x30 cm-s. Csicseriborsólisztet a Lehel piacon a földszinten található török élelmiszereket árusító boltban vettem, de kapható bármelyik nagyobb bio boltban (Bijo, ediline, Herbaház).
Előkészület | Sütési idő | Összesen |
10 perc | 30 perc | 40 perc |
Hozzávalók:
- 1 bögre csicseriborsóliszt
- ¾ bögre víz
- 1 ek. Szárított oregánó
- 1 ek. Szárított bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma (átnyomva)
- 1 kk. só
Elkészítése:
- Sütőt előmelegítjük (200 fok, légkeverés).
- A csicseriborsóliszthez hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, majd a vizet és alaposan csomómentesen összekeverjük (érdemes kézi habverővel).
- Palacsintatészta állagú folyékony tésztát kapunk, amit átöntünk egy sütőpapírral kibélelt közepes sütőformába, amit érdemes picit kikenni olajjal is.
- Berakjuk a sütőbe 10 percre, amíg elkezd megszilárdulni.
- Kivesszük és rárakjuk a feltétet ízlés szerint majd visszatesszük a sütőbe 180 fokon tovább sülni míg a tészta aranybarna nem lesz (kb. 20 perc).
Nálam a feltét (nem vegán):
- Bio paradicsom püré (DM-ben lehet kapni)
- 1 fej kisebb lilahagyma
- kecskesajt
- rukkola
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.