Fetával sült cukkini (vega)
Eddig valamiért sosem készítettem cukkinit, a zöldségek közül a brokkolin kívül ez volt az, amit annyira nem favorizáltam (most azt hiszem ez megváltozott:). A receptet egy barátnőmtől lestem el, annyira ízlett, hogy mindenképpen felszerettem volna tenni a blogra, ezúton is köszönöm neki!:) Nagyon gyorsan megvan és iszonyat finom, kiváló köretnek vagy előételnek, de én sokszor fogyasztom vacsorára is. Feta sajttal sülve készítettem, és nagy örömömre kaptam a Lehel piacon kecske fetát:) A sütéshez földimogyoró olajat használtam, szeretem mert jó íze lesz tőle az ételeknek, de természetesen ez helyettesíthető bármilyen olajjal.
Előkészület: | Sütési idő: | Összesen: |
10 perc | 20-30 perc | 40 perc |
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb cukkini
- 4 szál újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kb. 40 g feta sajt
- só
- olaj (nálam mogyoró olaj)
Elkészítése:
- Sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés).
- A cukkinit megtisztítjuk, meghámozzuk és félbevágjuk. Kikaparjuk a közepéből a magokat oda fogjuk behelyezni a tölteléket. Kicsit megkenjük olajjal és megsózzuk.
- Az újhagymát, a fokhagymát és a sajtot felvágjuk apró darabokra és beletöltjük a cukkinikbe, úgy hogy a sajt legyen a legtetején
- Kiolajozunk vékonyan egy tepsit és belehelyezzük a cukkiniket.
- Kb. 20-30 percet sütjük és készen is van.
- Friss kaprot is tehetünk hozzá, úgy is isteni kipróbáltam a hétvégén:)
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.