2017. nov 14.

Granola házilag

írta: organichicks
Granola házilag

img_20171106_165936.jpg

A granola házilag való elkészítésénél nincs is egyszerűbb. Csak összekeverjük a hozzávalókat valamilyen zsiradékkal és édesítővel, majd megsütjük és máris készen van. Adagokat nem írok, mindenki ízlés szerint tegyen bele annyit amennyit jónak lát, bármilyen maggal, aszalt gyümölccsel variálható. Elkészítés után hagyjuk kihűlni, majd légmentes zárható tárolóban tároljuk. Mivel én kerülöm a tehéntejes termékeket, így kecske joghurttal szoktam enni (Szimpla piacon kapható), de jó bármilyen növényi tejjel is. 

 

Hozzávalók

  • nagyszemű zabpehely
  • mogyoró
  • makadámdió
  • mandula
  • dió
  • aranymazsola
  • aszalt vörösáfonya
  • fahéj
  • agavé szirup vagy méz
  • extraszűz kókuszzsír

Elkészítése

  • A zabpelyhet összekeverjük az olvasztott kókuszzsírral az agavé sziruppal és a fahéjjal. Annyi zsiradék kell, hogy jól átitassa a zabszemeket, agavé szirupot ízlés szerint adjunk hozzá. 
  • Szétterítjük az egészet egy sütőpapírral kibélelt sütőlapon és előmelegített sütőben kb. 150 fokon sütjük addig amíg elkezdenek picit pirulni, sütés közben forgassuk át párszor. 
  • Ezalatt a magokat és az aszalványokat is összekeverjük olvasztott kókuszzsírral és mikor már picit pirulnak a zabszemek hozzákeverjük őket és tovább pirítjuk még jónak nem ítéljük meg, sütés közben párszor forgassuk át az egészet. Érdemes a magokat/aszalványokat később hozzákeverni a zabhoz, mert a magok előbb fognak pirulni és félő hogy odaégnek. 
  • Kb. olyan 40 perc mire készen van az egész. 

20171105_190128.jpg

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon

 

Szólj hozzá

granola zab desszert-édesség