2016. már 24.

Quinoa tócsni

írta: organichicks
Quinoa tócsni

quinoatocsnisajtos.jpg

Imádom a hagyományos tócsnit, ezért próbáltam elkészíteni valami hozzá hasonló gluténmentes verziót. Az adagokat 2,5 dl-es bögrével mértem. 

Hozzávalók: (kb. 12 db közepes tócsnihoz)

  • 2 bögre főzött quinoa 
  • 2 L-es tojás
  • kb. 5 ek. tökmagliszt 
  • 2 szál újhagyma
  • 4 fej fokhagyma
  • 1 fej kisebb lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marék szezámmag
  • kókuszzsír a sütéshez 
  • só 
  • bors

Tetejére:

  • házi tejföl
  • parmezán sajt (bármilyen kemény sajt is jó)

Elkészítése

  1. A quinoat megfőzzük: kb. 1 bögre quionat felöntünk 2 bögre vízzel (!fontos! hogy mielőtt elkezdjük mossuk át szűrőn a quinoát, ha ezt nem tesszük meg kesernyés íze lesz), fedő alatt kb. 10 perc alatt megfő, akkor van kész, ha már az össze víz elfőtt róla, öntünk rá egy kis olajat, megsózzuk és hagyjuk kihűlni. 
  2. A tojásokat kézi habverővel összekeverjük, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, apróra vágott lilahagymát, petrezselymet, újhagymát, szezámmagot, sót, borsot. 
  3. Ehhez a tojásos hagymás masszához hozzáadjuk a quinoát majd a tökmaglisztet. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy összeálljon az egész és kézzel formázható legyen. 
  4. Kézzel közepes méretű, lapos korongokat formázunk belőle és kókuszzsíron kisütjük. 
  5. Házi tejföllel és parmezán sajttal tálaljuk. 

quinoatocsni_1.jpg

quinoatocsni.jpg

 

Szólj hozzá

hagyma tócsni quinoa tökmagliszt sütés-főzés