Mogyorós banánkenyér (glutén- és tejmentes)
A hideg idő beköszöntével, mikor már nincsen sajnos sok idény gyümölcs gyakrabban sütök banánnal. Nagy kedvencem a banánkenyér, most kipróbáltam egy újabb verzióját mogyoróval. Szeretem mert megsütök egy adagot és az pár napig elegendő is nekünk reggelire kávé vagy tea mellé vagy délutáni desszertnek:) A mogyoró természetesen helyettesíthető bármilyen maggal ízlés szerint. Lisztek közül a geszteliszt és nyílgyökér kombinácót használtam, nekem ez bevált, nagyon jó állagú tészta süthető belőle. A hozzávalók beszerhetőek bármilyen nagyobb bio vagy paleo boltban.
Előkészület: | Sütési idő: | Összesen: |
20 perc | 25 perc | 45 perc |
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 2 ek. kókuszvirág cukor
- 150 g sótlan földimogyoró
- 4 ek. extra szűz kókuszolaj
- 1 ek. méz
- 3 közepes érett banán
- 6 ek. gesztenyeliszt
- 2 ek. nyílgyökérpor
- 1 mk. szódabikarbóna
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 100 g magas kakaótartalmú feketecsoki
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés).
- A tojásokat a kókuszvirág cukorral habosra verjük.
- A mogyorót a kókuszolajjal és a mézzel aprítógépben próbáljuk minél inkább krémes álagúvá aprítani, majd hozzáadjuk a banánokat és tovább aprítjuk. Ha nincs otthon érett banánod itt találsz egy tippet, hogy "készíthetsz".
- Ezt a banános masszát jól összedolgozzuk a tojásokkal és szitán átszitálva hozzáadjuk a gesztenyelisztet és a nyílgyökérport, kakaóport és a szódabikarbonát majd végül hozzákeverjük a durvára vágott feketecsokit is.
- Jól összedolgozzuk a tésztát, folyékony, puding szerű állaga lesz.
- Átöntjük egy kenyérsütő formába és máris mehet a sütőbe kb. 25 perc alatt készen van, tűpróbával ellenőrizzük.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.