Csokis-kókuszos tallér

Ez a sütemény nagyon jó reggelire, kávé mellé vagy akár ebéd utáni nassoláshoz:) Hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.
| Előkészület | Sütési idő | Összesen | 
| 15 perc | 15 perc | 30 perc | 
Hozzávalók: (kb. 15 db. közepes tallérhoz)
- 40 g sótlan vaj (én ezt most vajjal készítettem, de helyettesíthető kókuszzsírral)
 - 2 bögre kókuszreszelék (én ezt nagyon szeretem, mert nagyszemű)
 - fél bögre kókuszliszt
 - 2 nagy tojás
 - 4 ek. kókuszvirág cukor
 - 50 g magas kakaótartalmú feketecsoki durvára vágva (én ezt az Lidl-es fajtát szeretem)
 - csipet só
 
Elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
 - A kókuszreszeléket összekeverjük a kókuszliszttel és a csipet sóval.
 - Közepes lángon megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a kókuszreszelékes keverékhez, jól eldolgozzuk.
 - A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a kókuszreszelékes masszánkat és hozzákeverjük a durvára vágott csokinkat.
 - Puha jól formálható kissé ragadós masszát kapunk, ha úgy látjuk, hogy nem áll össze, adjunk hozzá még egy kevés kókuszlisztet.
 - Kézzel lapos tallérokat formálunk belőle.
 - Sütőpapírral kibélelt tepsiben, légkeverésen, 180 fokon, kb. 10-15 percig sütjük, amíg elkezdenek barnulni.
 - Légmentes dobozban, hűtőben tároljuk.
 

