Csokis-kókuszos tallér
Ez a sütemény nagyon jó reggelire, kávé mellé vagy akár ebéd utáni nassoláshoz:) Hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.
Előkészület | Sütési idő | Összesen |
15 perc | 15 perc | 30 perc |
Hozzávalók: (kb. 15 db. közepes tallérhoz)
- 40 g sótlan vaj (én ezt most vajjal készítettem, de helyettesíthető kókuszzsírral)
- 2 bögre kókuszreszelék (én ezt nagyon szeretem, mert nagyszemű)
- fél bögre kókuszliszt
- 2 nagy tojás
- 4 ek. kókuszvirág cukor
- 50 g magas kakaótartalmú feketecsoki durvára vágva (én ezt az Lidl-es fajtát szeretem)
- csipet só
Elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A kókuszreszeléket összekeverjük a kókuszliszttel és a csipet sóval.
- Közepes lángon megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a kókuszreszelékes keverékhez, jól eldolgozzuk.
- A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a kókuszreszelékes masszánkat és hozzákeverjük a durvára vágott csokinkat.
- Puha jól formálható kissé ragadós masszát kapunk, ha úgy látjuk, hogy nem áll össze, adjunk hozzá még egy kevés kókuszlisztet.
- Kézzel lapos tallérokat formálunk belőle.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben, légkeverésen, 180 fokon, kb. 10-15 percig sütjük, amíg elkezdenek barnulni.
- Légmentes dobozban, hűtőben tároljuk.