2017. jún 12.

Tahinis káposztasaláta (vegán)

írta: organichicks
Tahinis káposztasaláta (vegán)

kaposztasali2.jpg

A tahinit elsősorban keleti ételek alapanyagaként használják, finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú pasztát jelent. Kitűnő forrása a magnéziumnak, káliumnak, cinknek és gazdag B1 vitaminban és rostokban. Lehet készen kapni bio boltokban, de házilag is elkészíthető. Sós és édes receptekhez egyaránt bátran alkalmazható. Én készítettem már vele amaránt szeletet, melynek a receptjét itt találjátok. Ennek a salátának az ötlete innen származik. 

 

Előkészület:    Összesen:     
10 perc 20 perc

Hozzávalók: (kb. 2 főre)

  • kisebb lila káposzta fele
  • kisebb zöld káposzta fele 
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem 
  • 1 marék pirított szezámmag
  • fél lime kifacsart leve
  • kb. 3 ek. olívaolaj 
  • 2 ek. tahini
  • só ízlés szerint

Elkészítése

  • A káposztákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, a többi zöldségeket felaprítjuk és összekeverjük egy tálban. 
  • A tahinit az olajjal picit megmelegítjük, hogy folyós állagú legyen, így könnyebb lesz összekeverni a zöldségekkel. 
  • A tahinihez hozzáadjuk a lime levét és jól összekeverjük, ezt a szószt ráöntjük a zöldségeinkre hozzáadjuk a pirított szezámmagot majd ízlés szerint megsózzuk. 
  • Kiváló köretként vagy quinoával összekeverve főételként is elég laktató. 

kaposztasali1.jpg

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.

Szólj hozzá

káposzta sütés-főzés