2016. ápr 11.

Parmezànnal sült fokhagymás édeskömeny

írta: organichicks
Parmezànnal sült fokhagymás édeskömeny

edeskomeny.jpeg

Hogy mi is az édeskömény arról bővebben itt olvashattok. Bennem személy szerint csak idén tudatosult, hogy van ilyen zöldség is, eddig valahogy teljesen elkerülte a figyelmemet, de nagyon örülök, hogy ráleltem, mert nem csak egészséges, nagyon finom is. Kiváló köretnek vagy előételnek. 

 

Előkészület     Sütési idő     Összesen     
15 perc 30 perc 45 perc

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb édeskömény
  • kb. 5 gerezd nagy fokhagyma
  • olaj a sütéshez (nálam ez dióolaj volt)
  • parmezánsajt
  • citromlé ízlés szerint

Elkészítése

  1. Az édeskömény külső héját leszedjük, a gumó alját és tetejét levágjuk, majd felszeleteljük hosszában. Próbáljunk vékonyabb szeleteket vágni, de figyeljünk rá, hogy ne essen szét, annyira vékony ne legyen. 
  2. Egy sütő formát kikenünk olajjal, majd beletesszük az édeskömény szeleteinket.
  3. A tetejét bekenjünk olajjal. 
  4. A fokhagyma gerezdeket hosszában felszeleteljük és az édeskömény szeletek tetejére tesszük ízlés szerint, majd megsózzuk. 
  5. Lereszeljük a parmezánsajtot és megszórjuk vele gazdagon a szeleteket. 
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben légkeverésen kb. 20-30 percet sütjük (sütő függő), mikor elkezd barnulni akkor van készen.
  7. Tálaláskor nyomunk rá citromot ízlés szerint.  

A recept forrása innen származik. 

 

 

Szólj hozzá

parmezán édeskömény sütés-főzés