2016. máj 30.

Epres-rebarbaràs chia puding

írta: organichicks
Epres-rebarbaràs chia puding

image_16.jpeg

Ez egy villámgyorsan elkészíthető desszert, akár reggelire is kiváló és az már csak hab a tortán, hogy közben nagyon egészséges is:) A chia mag igazi "szuperélelmiszernek" számít, omega-3 zsírsav tartalma teszi egyedivé, átlagos aránya eléri a 25 %-ot. Jelentős a fehérje-, vitamin-, élelmi rost-, és antioxidáns tartalma is. Szénhidrát-tartalma kisebb, mint a gabonaféléké. Beszerezhető már a legtöbb bio boltban. Felhasználható puding készítéshez, de akár önmagában a salátánk tetejére is szórhatjuk, vagy én még torta tetejére krém sűrítéséhez szoktam használni illetve kiváló tojás helyettesítő (1 tojás=1 ek. chia mag + 3 ek. víz). Én ezt most eperrel és rebarbarával készítettem, de ízlés szerint bármilyen gyümölcsből jó. 

 

Előkészület      Hűtési idő     
10 perc Minimum 4 óra   

 Hozzávalók: (2 főre)

  • kb. 10 szem nagyobb eper
  • 1 szál rebarbara (el is hagyható ha épp nem kapsz)
  • 1,25 dl kókusztej vagy bármilyen növényi tej (ezt a fajtát használtam)
  • 5 ek. chia mag
  • 1 ek. méz vagy más édesítő 
  • plusz pár szem eper és kókuszreszelék a tetejére

Elkészítése:

  • A megmosott epret és a megtisztított rebarbarát aprítógépen vagy turmixban pürésítjük. 
  • Egy keverő tálban a kókusztejet a chia maggal jól elkeverjük, érdemes kézi habverővel. 
  • Hozzáadjuk az epres-rebarbarás pürénket, a mézet és ezekkel is jól elkeverjük. 
  • Átöntjük két üvegpohárba, lefedjük és minimum 4 órára a hűtőbe tesszük. 
  • Fogyasztás előtt díszítsük a tetejét kockákra vágott eperrel és kókuszreszelékkel vagy bármi mással ízlés szerint. 
  • Érdemes este készíteni és reggel már fogyasztható is reggelinek:)
Szólj hozzá

eper kókusztej rebarbara chia mag chia puding desszert-édesség