Rozmaringos-diós kecskesajt
Imádom ezt az előételt készíteni mikor vendégek jönnek hozzánk, villámgyorsan megvan, nem kell hozzá sok minden és tuti sikert aratsz vele:) Általában kecske camabertből készítem, de lehet simából is. Isteni finom lesz ahogy a sajtban összeolvadnak az ízek, kenyérre kenve a legjobb:) Kecske camambertet a Lehel piacon a földszinten található francia sajtboltban szoktam venni. Menyiségeket nem írok, azokat ízlés szerint variáljátok, illetve még egy kis olíva olajt is lehet locsolni a tetejére. Ezt a receptet egyszer mindenképpen próbáljátok ki!:)
Előkészület: | Sütési idő: | Összesen: |
10 perc | 10 perc | 20 perc |
Hozzávalók:
- kecske camambert (vagy sima)
- friss rozmaring levelek
- fokhagyma gerezdek felszeletelve
- dió durvára vágva
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés).
- A sajtot késsel bevagdaljuk, majd belenyomkodjuk a fokhagymát, rozmaringot, diót és beletesszük két alufóliába mintha egy batyut formálnánk belőle (lásd a videóban:).
- Betesszük a sütőbe kb. 10 perc alatt el is készül.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.