Körtés fordított sütemény (glutén- és tejmentes)
Ennek a süteménynek a receptje nagyon egyszerű, gyorsan szerettem volna sütni valamit, benéztem a hűtőbe mi van otthon és ez lett belőle:) Nem kell hozzá semmilyen liszt alternatíva csak mandula és dió darálva. A tetejét mivel körte szezon van azzal díszítettem. Én a fahéjat és a gyömbért a tésztájába kevertem, de a körtéket is megfogathatjuk benne illetve még csokidarabokat is keverhetünk a tésztába úgy még finomabb. A tortaformám 24 cm-s, a mérő bögrém 2,5 dl-es.
Előkészület | Sütési idő | Összesen |
15 perc | 20 perc | 35 pec |
Hozzávalók:
- 4 db m-es tojás
- fél bögre kókuszkrém (cocomas)
- kb. 3 db körte
- fél bögre dió
- fél bögre hámozott mandula
- 3 ek. kókuszvirág cukor vagy eritrit
- fél tk. szódabikarbóna
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. vanília
- fél tk. kardamom
Elkészítse:
- A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés).
- A mandulát és a diót aprítógépben aprítjuk.
- A tojásokat a kókuszvirág cukorral habosra verjük majd hozzákeverjük a kókuszkrémet majd az összes többi hozzávalót. Jól összekeverjük az egészet.
- Egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába helyezzük a körte szeleteket és ráöntjük a tésztát.
- Mehet is a sütőbe kb. 20 perc alatt készen van, tűpróbával ellenőrizzük. Érdemes a legalsó rácson sütni, mert nekem hamar megpirult a teteje.
- Fordítsuk ki a tortaformából és rácson hagyjuk kihűlni.
- Fagyit vagy lekvárt is adhatunk mellé tálaláskor.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.