2015. okt 27.

Parmezános pirított kelbimbó

írta: organichicks
Parmezános pirított kelbimbó

image_13.jpeg

A kelbimbóval tavaly "ismerkedtem" meg, addig nem is nagyon ettem, de azóta nagyon megkedveltem. Köretként is jó, de akár magában is fogyasztható vacsorára, és nem utolsó sorban tele van vitaminnal.  

Hozzávalók 2 fő részére:

  • fél kg kelbimbó
  • 1 fej lilahagyma 
  • 6 gerezd fokhagyma
  • citrom
  • parmezán 
  • kókuszzsír vagy mogyoróolaj (igazából bármilyen olaj vagy zsiradék jó)

A kelbimbók sérült leveleit eltávolítjuk, torzsája végét levágjuk  majd négy részre vágjuk. A lilahagymákat és a fokhagymákat kockákra vágjuk. Az egészet bele tesszük egy tepsibe és ráöntjük az olajat majd előmelegített sütőben légkeverésen 180 fokon sütjük amíg meg nem pirul, ez kb. 20 perc szokott lenni. Figyeljük folyamatosan és kevergessük oda ne égjen, és át tudjon sülni egyenletesen. Ha kész van kivesszük, megsózzuk, reszelünk rá parmezán sajtot és nyomunk rá egy kis citromot. 

Aki hús kedvelő annak lehet hozzá tenni még bacon szalonnát is és azzal össze sütni. 

kelbimbo.jpg

Szólj hozzá

kelbimbó parmezán sütés-főzés