Fokhagymás-petrezselymes tengeri sügér, tökmagolajos almás madársalátával

Mivel én annyira nem szeretem a húst, igyekszem minél több tengeri ételt készíteni. Ez egy nagyon gyors, egyszerűen elkészíthető könnyű vacsora.
Hozzávalók 2 fő részére:
Halhoz:
- 2 közepes szelet friss tengeri sügér (a Metro áruházban nagyon jó a halas pult)
- 4 nagy gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- mogyoróolaj vagy kókuszzsír (mogyoróolajat Lidl-ben kapni)
Salátához:
- 1 csomag madársaláta
- 1 nagyobb fej golden alma
- 1 marék pirított tökmag
- 20 dkg kecske gouda sajt (Lehel piacon a francia sajtboltban veszem)
- tökmagolaj
- só
Elkészítése:
- Az almát és a sajtot felkockázom, majd összekeverem a salátával, tökmaggal és meglocsolom tökmagolajjal, majd szórok rá egy kis sót.
- A kipréselt fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverem kb. fél dl mogyoróolajjal. Ezt kenem majd a halra. Ha van időnk be is lehet pácolni pár órával előtte.
- Ha nem pácoltam be, akkor bekenem a hal mindkét oldalát ezzel a petrezselymes-fokhagymás olajjal és egy kis sóval.
- Majd serpenyőben mogyoróolajon közepes lángon kisütöm. Én mindkét oldalát jól át szoktam sütni, imádom mikor a fokhagyma jól megsül rajta.
Kb. 30 perc alatt készíthető el.