Málnakrémes csokimousse torta (paleo)
Ez a csodaszép 3 rétegű torta unokanővérem keze munkáját dicséri:)
Hozzávalók: (23 cm átmérőjű sütőformához)
A piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek. eritrit (porrá őrölve)
- 3 ek. finomra őrölt mandula
- 2 ek. gesztenyeliszt
- 1 ek. kakaópor
- 1 ek. olvasztott kókuszolaj
A mousse-hoz:
- 20 dkg olvasztott csoki
- 2 tojás
- 1 ek nyírfacukor
- 4 dl cocomas (kókusztejszín, ami habbá verhető, hűtve)
- 1 cs Dr. Oetker Expressz Zselatin fix, ennek a paleo változata és vegán változata
- 15 dkg fagyasztott málna (Aldi) vagy természetes friss is jó
Díszítés:
- liofilizált málna (aprítva a tetejére díszítésnek)
- vagy reszelt csoki
Elkészítése:
- A piskótához a tojásokat felütjük (nem választjuk szét) majd elektromos habverővel (robotgéppel) magas fokozaton, a porrá őrölt eritritet hozzáadva addig keverjük, míg sűrű krém lesz belőle. (kb. 10 perc).
- A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojáshabhoz adjuk.
- A végén belecsurgatjuk a kókuszolajat, elkeverjük. Beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába.
- Mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e) Rácson hagyjuk hűlni.
- A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat az eritrittel habosra keverjük.
- A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk.
- A tojásfehérjéket és a hideg cocomast kemény habbá verjük, utóbbit a zselatin fixel együtt.
- A tojássárgájához hozzákeverjük az olvasztott csokit, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszhabot és a tojáshabot. (tojáshab nélkül is jól működik, tetszés szerint elhagyható)
- A málnát kiolvasztjuk, ha kell édesítjük, és villával összetörjük.
- A csatos tortaformát kibéleljük folpackkal, belehelyezzük a kihűlt tortalapot, megkenjük a málnaréteggel, majd a mousset is rásimítjuk és az aprítóban darabolt liofilizált málnával megszórjuk, hűtőben dermesztjük.