Gyömbéres-fokhagymás pak choi
Aki szereti az ázsiai konyhát, annak nagyon ajánlom ezt a receptet. Pak choi a Lehel piacon beszerezhető. Hogy mi is ez a zöldség arról bővebben itt olvashatsz. Nagyon jó köretnek is, de előételnek is kiváló.
Update: Màngoldal is kiprobaltam, azzal is isteni:)
Hozzávalók: (2 főre előételnek)
- 2 db pak choi
- 8 gerezd közepes fokhagyma
- 2 száj újhagyma
- friss gyömbér (kb. 3 cm-s darab)
- 3 ek. gluténmentes szójaszósz
- kókuszzsír
- só
- pirított szezámmag
Elkészítése:
- A pak choi-t megmossuk és felkockázzuk.
- A gyömbért, fokhagymát és az újhagymát apróra szeleteljük.
- Wok-ban közepes fokozaton kókuszzsíron kicsit megpároljuk az újhagymát majd hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért és tovább pároljuk.
- Hozzáadjuk a szójaszószt és a pak choi-t, addig pároljuk míg a zöld része fonnyadt nem lesz. Nem kell neki sok idő kb. 5-10 perc.
- Tálaláskor ízlés szerint megsózzuk és szórunk a tetejére pirított szezámmagot.
Az eredeti recept innen származik.