2016. már 21.

Gyömbéres-fokhagymás pak choi

írta: organichicks
Gyömbéres-fokhagymás pak choi


pakchoitalalas.jpg

Aki szereti az ázsiai konyhát, annak nagyon ajánlom ezt a receptet. Pak choi a Lehel piacon beszerezhető. Hogy mi is ez a zöldség arról bővebben itt olvashatsz. Nagyon jó köretnek is, de előételnek is kiváló. 

Update: Màngoldal is kiprobaltam, azzal is isteni:)

pakchoi.jpg

Hozzávalók: (2 főre előételnek)

  • 2 db pak choi
  • 8 gerezd közepes fokhagyma
  • 2 száj újhagyma
  • friss gyömbér (kb. 3 cm-s darab)
  • 3 ek. gluténmentes szójaszósz 
  • kókuszzsír
  • pirított szezámmag

Elkészítése

  1. A pak choi-t megmossuk és felkockázzuk. 

pakchoi_felvagva.jpg

  1. A gyömbért, fokhagymát és az újhagymát apróra szeleteljük. 
  2. Wok-ban közepes fokozaton kókuszzsíron kicsit megpároljuk az újhagymát majd hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért és tovább pároljuk. 
  3. Hozzáadjuk a szójaszószt és a pak choi-t, addig pároljuk míg a zöld része fonnyadt nem lesz. Nem kell neki sok idő kb. 5-10 perc. 
  4. Tálaláskor ízlés szerint megsózzuk és szórunk a tetejére pirított szezámmagot.

 

Az eredeti recept innen származik. 

 

 

Szólj hozzá

szójaszósz gyömbér pak choi sütés-főzés ázsiai ízvilág