2016. ápr 15.

Fahéjas-gyömbéres almàs pite (paleo)

írta: organichicks
Fahéjas-gyömbéres almàs pite (paleo)

image_14.jpeg

Általában minden héten készítek valami desszertet, amit egész héten viszek magammal a munkahelyemre ebéd mellé:) Ezen héten nem volt sok időm a sütés-főzésre, úgyhogy valami gyorsan elkészíthető desszertben kellett gondolkodnom, így született meg ennek a könnyen elkészíthető almás pitének az ötlete:) Először sütöttem kesudióval, eddig mindig csak nyers sütemények krémjébe használtam, nagyon jó állaga lett tőle a pitének, engem arra emlékeztet, mintha túróval készítettem volna. Nagyon finom reggelire, vagy akár délután a kávé mellé. A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem. 

Előkészület     Sütési idő     Összesen    
20 perc 30 perc 50 perc

 Hozzávalók: (24 cm-s tortaformához)

  • 20 dkg kesudió
  • 1/4 bögre nyílgyökérpor
  • fél csomag bio sütőpor (DM-ben lehet kapni, vagy bio boltokban)
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1 csomag reszelt citromhéj vagy 1 kezeletlen reszelt citrom héja 
  • fél citrom kifacsart leve
  • 1/4 bögre kókuszzsír (olvasztva)
  • 2 tojás
  • 2 közepes alma
  • 3 ek. méz vagy agavé

Elkészítése

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés). 
  • A kesudiót aprítógépben porrá őröljük, majd hozzákeverjük az összes száraz hozzávalót. 
  • Az egyik almából közepes méretű kockákat vágunk és hozzáadjuk a száraz keverékünkhöz. 
  • A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a folyékony hozzávalókkal, ezt is hozzáadjuk az almás keverékünkhöz. 
  • A masszánkat egy sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába öntjük. 
  • A tetejét a másik almánk szeleteivel díszítjük. 
  • Kb. 25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. 
  • Hagyjuk kihűlni, utàna szeleteljük.

 

A recept ötlete innen származik. 

 

 

Szólj hozzá

alma pite gyömbér fahéj kesudió desszert-édesség