Kókuszos-àfonyàs teasütemény
Lassan itt az áfonya szezonja, nekem a kedvenc gyümölcseim közé tartozik, ezt a receptet is azzal készítettem, de helyettesíthető bármilyen gyümölccsel tetszés szerint. Kiváló reggelire vagy a délutáni tea/kávé mellé:) Tésztája kicsit omlós lesz, frissen fogyasztva a legfinomabb, amikor még olvadt benne a csoki:) Hűtőszekrényben történő tárolás után, fogyasztás előtt hagyjuk kicsit szobahőmérsékleten állni. A hozzávalókat a Lehel Piacon szoktam venni az első emeleti paleo boltban.
Előkészület | Sütési idő | Összesen |
20 perc | 30 perc | 50 perc |
Hozzávalók: (24 cm-s tortaformához)
- 1 bögre zab
- 1/2 bögre kókuszliszt
- 1/2 bögre bio kókuszreszelék + a díszítéshez egy kevés
- fél csomag bio sütőpor
- 1 kk. őrölt vanília
- 7-8 ek. kókuszvirág cukor + a díszítéshez egy kevés
- 10 dkg nagy kakaótartalmú fekete csoki durvára vágva
- 20 dkg áfonya
- 2 közepes tojás
- 1/4 + 2 ek. kókuszzsír (olvasztva)
- 1 bögre kókusztej
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokon (légkeverés).
- A zabot aprítógépben porrá őröljük. Hozzákeverjük a többi száraz hozzávalót, majd az áfonyát és a durvára vágott fekete csokit.
- A tojásokat kézi habverővel összekeverjük az olvasztott kókuszzsírral és a kókusztejjel.
- A száraz hozzávalókhoz hozzákeverjük a folyékony masszánkat.
- Sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába öntjük.
- Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és kókuszvirág cukorral ízlés szerint.
- 25-30 percet sütjük, akkor van kész, ha már elkezd barnulni a teteje.
- Sütőből kivéve, hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük.
A recept alapötlete innen származik.