2016. ápr 26.

Kókuszos-àfonyàs teasütemény

írta: organichicks
Kókuszos-àfonyàs teasütemény

image.jpg

Lassan itt az áfonya szezonja, nekem a kedvenc gyümölcseim közé tartozik, ezt a receptet is azzal készítettem, de helyettesíthető bármilyen gyümölccsel tetszés szerint. Kiváló reggelire vagy a délutáni tea/kávé mellé:) Tésztája kicsit omlós lesz, frissen fogyasztva a legfinomabb, amikor még olvadt benne a csoki:) Hűtőszekrényben történő tárolás után, fogyasztás előtt hagyjuk kicsit szobahőmérsékleten állni. A hozzávalókat a Lehel Piacon szoktam venni az első emeleti paleo boltban

 
Előkészület     Sütési idő    Összesen   
20 perc 30 perc 50 perc

Hozzávalók: (24 cm-s tortaformához)

  • 1 bögre zab
  • 1/2 bögre kókuszliszt
  • 1/2 bögre bio kókuszreszelék + a díszítéshez egy kevés
  • fél csomag bio sütőpor
  • 1 kk. őrölt vanília
  • 7-8 ek. kókuszvirág cukor + a díszítéshez egy kevés
  • 10 dkg nagy kakaótartalmú fekete csoki durvára vágva
  • 20 dkg áfonya
  • 2 közepes tojás
  • 1/4 + 2 ek. kókuszzsír (olvasztva)
  • 1 bögre kókusztej

Elkészítése:

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokon (légkeverés). 
  • A zabot aprítógépben porrá őröljük. Hozzákeverjük a többi száraz hozzávalót, majd az áfonyát és a durvára vágott fekete csokit. 
  • A tojásokat kézi habverővel összekeverjük az olvasztott kókuszzsírral és a kókusztejjel.
  • A száraz hozzávalókhoz hozzákeverjük a folyékony masszánkat. 
  • Sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába öntjük.
  • Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és kókuszvirág cukorral ízlés szerint. 
  • 25-30 percet sütjük, akkor van kész, ha már elkezd barnulni a teteje. 
  • Sütőből kivéve, hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük. 

afonyaspite2.jpg

afonyaspite1.jpg

 

A recept alapötlete innen származik.

 

 

 

Szólj hozzá

pite desszert-édesség