2016. máj 25.

Epres-kókuszos panna cotta (vegàn, gluténmentes)

írta: organichicks
Epres-kókuszos panna cotta (vegàn, gluténmentes)

image_13.jpg

Miután megvettem az agar agart, igyekszem minél több desszertet elkészíteni vele, így született ennek az epres panna cottának is az ötlete. Aki hozzám hasonlóan szeretné felhasználni az agar agarját az itt és itt talál vele készült recepteket. Én ezt most az eper szezon miatt eperrel készítettem, de szerintem bármilyen gyümölccsel jó ízlés szerint. A tetejét pedig a kókuszreszelék helyett bármilyen gyümölccsel vagy maggal lehet díszíteni. A formám 14 cm-es mini pite forma, amit az Ikeában vettem, a hozzávalókból ebben a méretű formában 2 adag készíthető el.  Nem kell ilyen formához ragaszkodni, ha éppen nincsen otthon egy pohárban is elkészíthető. Nagyon jó könnyű, gyors nyári desszert:) A hozzávalók beszerezhetőek a Lehel piacon a Paleo boltban

 

Előkészület      Fagyasztási idő     Összesen   
15 perc  45 perc 1 óra

 Hozzávalók: (2 db 14 cm átmérőjű mini pite formához)

  • 1 dl kókuszkrém (cocomas)
  • kb. 30 dkg eper
  • 3 ek. chia liszt vagy chia mag darálva
  • 1 csapott kk. agar agar
  • 2 ek. kókuszvirág cukor
  • 1 marék kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítése:

  • Az epret a chia lisztel aprítógépben pürésítem.
  • A kókuszkrémet felforralom majd hozzákeverem az eperpürét, belerakom a 2 ek. kókuszvirág cukrot és a csapott kk.  agar agart, jól elkeverem. Felforralom újra majd alacsony lángon főzöm kb. 5 percet sűrű kevergetés mellett. Kóstoljuk azért meg, hogy elég édes-e. 
  • Kicsit hűlni hagyom majd beleöntöm a formákba, mikor már nem forró betesszük a mélyhűtőbe kb. 45 percre míg teljesen megdermed. Vigyázzunk meg ne fagyjon!
  • Ha nem fogyasztjuk rögtön hűtőben tároljuk. 

Szólj hozzá

kókusz eper agar agar chia mag