2016. júl 26.

Kecskesajtos paradicsomkrém

írta: organichicks
Kecskesajtos paradicsomkrém

paradicsomkrem2.jpg

Ez a kecskesajtos paradicsomkrém, kiváló előételnek vagy akár önmagában vacsorára, sőt még feta sajttal készítve is finom. Érdemes lágy, kenhető kecskesajttal készíteni, a Lidl-ben lehet kapni elég jót. Mellé paleo kenyeret sütöttem ebből a lisztkeverékből. Szeretem ezt a fajtát, mindig veszek pár zacskóval és ha kenyeret szeretnék enni csak összekeverem tojással és kisütöm. Érdemes még belevágni magokat is, úgy még finomabb. 

 

Előkészület     Sütési idő    Összesen   
15 perc 40 perc 55 perc

 Hozzávalók: (kb. 3-4 főre)

  • 400 g darabos paradicsom konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g kenhető, lágy kecskesajt (vagy feta)
  • 10 db zöld olívabogyó
  • 1 marék friss bazsalikom levél
  • 3 ek. balzsamecet krém
  • oregánó, só, bors ízlés szerint (szerintem sózni nem kell, az olívabogyó elég sóssá teszi)

Elkészítése

  • A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés).
  • Előveszünk egy kisebb méretű jénai tálat és abban összekeverjük a hozzávalókat: a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát nyomón átnyomjuk, a bazsalikom leveleket apróra vágjuk, az olívabogyókat felkarikázzuk, a sajtot kisebb darabora vágjuk és az összes többi hozzávalóval hozzákeverjük a paradicsomhoz. 
  • Mehet is a sütőbe kb. 40 perc alatt kész van. 
  • Tálaláskor a tetejét díszítsük friss bazsalikommal. 

paradicsomkremnyito.jpg

paradicsomkremkenyeren_1.jpg

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.

Szólj hozzá

paradicsom kecskesajt sütés-főzés paleo kenyér