Kecskesajtos paradicsomkrém
Ez a kecskesajtos paradicsomkrém, kiváló előételnek vagy akár önmagában vacsorára, sőt még feta sajttal készítve is finom. Érdemes lágy, kenhető kecskesajttal készíteni, a Lidl-ben lehet kapni elég jót. Mellé paleo kenyeret sütöttem ebből a lisztkeverékből. Szeretem ezt a fajtát, mindig veszek pár zacskóval és ha kenyeret szeretnék enni csak összekeverem tojással és kisütöm. Érdemes még belevágni magokat is, úgy még finomabb.
Előkészület | Sütési idő | Összesen |
15 perc | 40 perc | 55 perc |
Hozzávalók: (kb. 3-4 főre)
- 400 g darabos paradicsom konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g kenhető, lágy kecskesajt (vagy feta)
- 10 db zöld olívabogyó
- 1 marék friss bazsalikom levél
- 3 ek. balzsamecet krém
- oregánó, só, bors ízlés szerint (szerintem sózni nem kell, az olívabogyó elég sóssá teszi)
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés).
- Előveszünk egy kisebb méretű jénai tálat és abban összekeverjük a hozzávalókat: a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát nyomón átnyomjuk, a bazsalikom leveleket apróra vágjuk, az olívabogyókat felkarikázzuk, a sajtot kisebb darabora vágjuk és az összes többi hozzávalóval hozzákeverjük a paradicsomhoz.
- Mehet is a sütőbe kb. 40 perc alatt kész van.
- Tálaláskor a tetejét díszítsük friss bazsalikommal.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.