Duplacsokis-mogyorós keksz (glutén- és tejtermékmentes)
Nehezen tudom elképzelni a reggeleimet kávé nélkül, de mint tudjuk nem túl jó éhgyomorra inni, ezért igyekszem az ilyen esetekre, mikor nincs időm reggelit készíteni legalább valami kekszet enni mellé. Ez a Duplacsokis-mogyorós keksz pont az ilyen alkalmakra kiváló:) Zárható dobozban akár több napig is eláll. A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem. A recept ötlete innen származik.
Előkészület | Sütési idő | Összesen |
20 perc | 10 perc | 30 perc |
Hozzávalók: (kb. 14 db-hoz)
- 20 dkg mogyoró
- 1 kk. kókuszolaj olvasztva
- 3 ek. kókuszvirág cukor vagy más édesítő
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- fél bögre cukrozatlan kakaópor
- 100 g magas kakaótartalmú fekete csoki (Lidl-ben jót lehet kapni)
- csipet só
- fél kk. szódabikarbóna
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés).
- A mogyorót egy tepsiben sütőpapíron szétoszlatjuk és megpörköljük a sütőben, kb. 8-10 perc alatt kész van.
- Majd hagyjuk kihűlni, ez nagyon fontos lépés ki ne hagyjuk!:)
- Ha kihűlt átrakjuk aprító gépbe, hozzáadjuk az 1 kk. olvasztott kókuszzsírt és minél apróbbra aprítjuk, az a legjobb, ha olyan aprítónk van amivel krémes állagot tudunk elérni (nekem nem olyan van:D).
- Hozzáadjuk a kókuszvirág cukrot, a tojásokat és tovább keverjük, majd a kakaóport is. Ezt már érdemesebb spatulával hozzákeverni. Végül pedig belekeverjük a durvára vágott fekete csokit.
- Kézzel közepes lapos korongokat formálunk és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben betesszük őket a sütőbe, kb. 8-10 perc alatt készen is van.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.