2016. nov 23.

Ropogós csicseriborsó

írta: organichicks
Ropogós csicseriborsó

csicseri.jpg

Sokszor készítettem már ezt a receptet előételnek, ha vendégek jöttek hozzánk, de krémlevesbe vagy salátához keverve is nagyon jó. Fűszerként most az őrölt koriander-római kömény-kurkuma kombinációt használtam, de curryvel is isteni. Bátran lehet bármivel variálni ízlés szerint. Alapvetően nagyon gyorsan kész van csak a csicseriborsó főzése igényel több időt, ezt a folyamatot meggyorsíthatjuk, ha előző nap beáztatjuk. Az adag nagyságával úgy számoljatok, hogy kb. a duplájára dagad az áztatás során. Mérőpoharam 2,5 dl-es. 

Hozzávalók: (kb. 2 fő részére)

  • fél bögre szárított csicseriborsó
  • 1 tk. őrölt kurkuma
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 2 ek. kókuszsír olvasztva

Elkészítése:

  • A csicseriborsót főzés előtti nap beáztatjuk úgy, hogy bőven ellepje a víz. Másnap szűrjük le, mossuk át picit és tegyük fel főni egy lábasba annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 1 óra alatt fő puhára, de ez függ attól is hogy mennyi ideig ázott előtte. Ha megpuhult szűrjük le és öntsük át egy keverő edénybe. 
  • A sütő melegítsük elő (200 fok, légkeverés). 
  • Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a fűszereket, majd alaposan keverjük össze. 
  • Egy sütőlapra helyezzünk sütőpapírt és öntsük rá a csicseriborsókat. Alaposan egyengessük el úgy, hogy lehetőleg ne legyenek egymáson a szemek, így könnyebben megfog sülni. 
  • Tegyük be sütőbe és kb. 30 perc alatt ropogósra sülnek. 

csicseri1.jpg

csicseri2.jpg

csicseri1_1.jpg

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess FacebookonInstagramon és YouTubeon.

Szólj hozzá

vega csicseriborsó gluténmentes vegán tejmentes tojásmentes sütés-főzés