Ropogós csicseriborsó
Sokszor készítettem már ezt a receptet előételnek, ha vendégek jöttek hozzánk, de krémlevesbe vagy salátához keverve is nagyon jó. Fűszerként most az őrölt koriander-római kömény-kurkuma kombinációt használtam, de curryvel is isteni. Bátran lehet bármivel variálni ízlés szerint. Alapvetően nagyon gyorsan kész van csak a csicseriborsó főzése igényel több időt, ezt a folyamatot meggyorsíthatjuk, ha előző nap beáztatjuk. Az adag nagyságával úgy számoljatok, hogy kb. a duplájára dagad az áztatás során. Mérőpoharam 2,5 dl-es.
Hozzávalók: (kb. 2 fő részére)
- fél bögre szárított csicseriborsó
- 1 tk. őrölt kurkuma
- 1 tk. őrölt római kömény
- 1 tk. őrölt koriander
- só
- 2 ek. kókuszsír olvasztva
Elkészítése:
- A csicseriborsót főzés előtti nap beáztatjuk úgy, hogy bőven ellepje a víz. Másnap szűrjük le, mossuk át picit és tegyük fel főni egy lábasba annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 1 óra alatt fő puhára, de ez függ attól is hogy mennyi ideig ázott előtte. Ha megpuhult szűrjük le és öntsük át egy keverő edénybe.
- A sütő melegítsük elő (200 fok, légkeverés).
- Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a fűszereket, majd alaposan keverjük össze.
- Egy sütőlapra helyezzünk sütőpapírt és öntsük rá a csicseriborsókat. Alaposan egyengessük el úgy, hogy lehetőleg ne legyenek egymáson a szemek, így könnyebben megfog sülni.
- Tegyük be sütőbe és kb. 30 perc alatt ropogósra sülnek.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.