2015. okt 27.

Zöldséges-kecskesajtos quinoa

írta: organichicks
Zöldséges-kecskesajtos quinoa

image_9.jpeg

Nagyon szeretem a quinoat, mert hidegen és melegen is isteni és még süteményt is lehet belőle készíteni. Rengeteg fontos vitamint tartalmaz (B vitaminokat, C-, E- vitamint és Béta karotint) valamint az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó legtáplálóbb gabona. Nem utolsósorban gluténmentes is.

 Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 bögre főzetlen quinoa
  • fél uborka
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 répa
  • 1 marék szezámmag
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg kecske gouda sajt (igazából bármilyen fajta sajttal elkészíthető, én szoktam még parmezánnal is)
  • olíva olaj
  • citrom

A mennyiségek és a hozzávalók ízlés szerint variálhatóak:)

 A quinoát jól átmossuk egy szűrőben, ha ezt nem tesszük meg kicsit kesernyés íze lesz. Majd öntünk rá 1,5 pohár vizet, megsózzuk és feltesszük főni (2 bögre vizet öntünk rá). 

Míg fő felkockázzuk az uborkát a paprikát és a sajtot, a petrezselymet apróra vágjuk, a répát lereszeljük a szezámmagot pedig lepirítjuk egy serpenyőben. Mikor szezámmagot pirítunk érdemesebb nagyobb adagot csinálni és eltenni, én imádom rászórni bármilyen salátára. 

A quinoát addig főzzük míg el nem fő rajta az összes víz, néha azért kevergessük meg. Ha melegen szeretnénk fogyasztani keverjük rögtön össze a hozzávalókkal nyomjunk rá egy kis citromot és öntsünk rá olíva olajat, ha csak másnap akkor várjuk meg míg picit kihűl és utána keverjük össze majd tegyük be a hűtőbe. 

Sokszor készítem ezt az ételt ebédre magamnak az irodába. Meg lehet előre csinálni akár több adagot és lehet többször is vinni a héten:)

 

 

Szólj hozzá

kecskesajt quinoa sütés-főzés office-ebéd