Pisztáciás-kókuszos nyers torta matcha porral
Hozzávalók: (20 cm átmérőjű tortaformához)
Alaphoz: (az adagokat 2,5 dl-es bögrével mértem)
- 3/4 bögre natúr pisztácia
- 1/4 bögre hámozott mandula
- 1 bögre magozott cukrozatlan puha datolya
- 1 ek. olvasztott kókuszzsír
Krémhez:
- 1 bögre előre beáztatott kesudió
- 1/4 bögre előre beáztatott natúr pisztácia
- 1/3 bögre olvasztott kókuszzsír
- 3 ek. kókuszkrém (cocomas)
- 1/4 bögre méz (vagy agavé)
- fél lime leve
- fél kk. matcha por (opcionális, elhagyható)
Díszítéshez:
- kókuszreszelék ízlés szerint
- pisztácia ízlés szerint
Elkészítése:
- A krémhez való kesudiót és pisztáciát előző este beáztatjuk.
- Az alap hozzávalóit aprítógépen aprítjuk, míg ragadós masszát nem kapunk.
- Ezt a masszát egy folpack-al kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen.
- Az előre beáztatott kesudiót és pisztáciát átmossuk és belerakjuk az aprítógépbe a krém többi hozzávalójával együtt. Addig aprítjuk míg krémes állaga nem lesz.
- Ezt a krémet ráöntjük az alapunkra.
- A tetejét pisztáciával és kókuszreszelékkel díszítjük, majd berakjuk a fagyasztóba 1 órára.
- Fogyasztás előtt hagyjuk állni szobahőmérsékleten fél órát.
- Hűtőben tároljuk.
A recept forrása innen származik.