2016. már 04.

Pisztáciás-kókuszos nyers torta matcha porral

írta: organichicks
Pisztáciás-kókuszos nyers torta matcha porral

pisztaciaszelet.jpg

Hozzávalók: (20 cm átmérőjű tortaformához)

Alaphoz: (az adagokat 2,5 dl-es bögrével mértem)

  • 3/4 bögre natúr pisztácia
  • 1/4 bögre hámozott mandula
  • 1 bögre magozott cukrozatlan puha datolya
  • 1 ek. olvasztott kókuszzsír

Krémhez:

  • 1 bögre előre beáztatott kesudió
  • 1/4 bögre előre beáztatott natúr pisztácia
  • 1/3 bögre olvasztott kókuszzsír
  • 3 ek. kókuszkrém (cocomas)
  • 1/4 bögre méz (vagy agavé)
  • fél lime leve
  • fél kk. matcha por (opcionális, elhagyható)

Díszítéshez

  • kókuszreszelék ízlés szerint
  • pisztácia ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A krémhez való kesudiót és pisztáciát előző este beáztatjuk. 
  2. Az alap hozzávalóit aprítógépen aprítjuk, míg ragadós masszát nem kapunk.  
  3. Ezt a masszát egy folpack-al kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. 
  4. Az előre beáztatott kesudiót és pisztáciát átmossuk és belerakjuk az aprítógépbe a krém többi hozzávalójával együtt. Addig aprítjuk míg krémes állaga nem lesz. 
  5. Ezt a krémet ráöntjük az alapunkra.
  6. A tetejét pisztáciával és kókuszreszelékkel díszítjük, majd berakjuk a fagyasztóba 1 órára.   
  7. Fogyasztás előtt hagyjuk állni szobahőmérsékleten fél órát. 
  8. Hűtőben tároljuk. 

pisztaciatorta.jpg

 A recept forrása innen származik. 

Szólj hozzá

pisztácia kókusztej datolya kesudió desszert-édesség