Korianderes-kókusztejes kölestészta
Mióta próbálok gluténmentesen táplálkozni nekem a legnehezebben a tésztáról sikerült lemondanom, imádom a tésztákat. A minap az egyik barátnőmnél ettem először kölestésztát és annyira ízlett be is szereztem pár csomaggal és elkészítettem ezt a receptet:) Az Éden prémium márkának van kölestésztája a legtöbb nagy bioboltban lehet kapni a MediLine-ban és a Bijoban tuti, illetve lehet rendelni netről is. A többi hozzávaló piacon beszerezhető, friss koriandert lehet kapni a Lehel piacon illetve a The fruit shop-ban biztosan.
Elkészítési idő |
30 perc |
Hozzávalók (4 főre)
- 1 csomag kölestészta (szélesmetélt)
- 10 dkg földimogyoró (sótlan)
- 2 ek. kókuszzsír (olvasztva)
- 1 ek. szezámolaj
- 2 ek. rizsecet
- 1 ek. kókuszvirág cukor
- 5 szál újhagyma vagy egy nagy fej vöröshagyma
- friss gyömbér (kb. 5 cm-s darab)
- friss csíra
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag friss koriander
- 1 dl cocomas (kókusztej)
- fél citrom vagy lime kifacsart leve
- 1/4 bögre víz
- só
- + bármi amit még beletennétek ízlés szerint
Elkészítése:
- Először elkészítjük a szószt: a mogyorót a kókuszolajjal aprítógépben krémesítjük nem baj ha picit darabos marad, majd áttesszük egy serpenyőbe, hozzáadjuk a a szezámolajat, rizsecetet, kókuszvirág cukrot, cocomast, vizet és belereszeljük a friss gyömbért. Felforraljuk, majd alacsony lángon főzzük még egy 5 percet.
- Kókuszzsíron az újhagymát kicsit pároljuk majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és tovább pároljuk. Vigyázzunk a fokhagyma le ne égjen.
- Hozzáadjuk a szószunkat megsózzuk ízlés szerint és összefőzzük.
- Felforraljuk a vizet a tésztához, mikor már forr beletesszük a tésztát és kb. egy 5-8 percet főzzük, figyeljük folyamatosan nehogy túlfőjön.
- Ha elkészült leszűrjük és hozzáadjuk a szószunkhoz és összekeverjük.
- A végén hozzáadjuk az apróra vágott friss koriandert.
- Rànyomjuk a citrom levét és friss csíràval tàlaljuk.
- Ízlés szerint még bármilyen zöldség/magvak hozzáadható.