Csokis-banànos jégkrém
Amióta megvettem az Ikeás jégkrém készítő formát teljese rákattantam a fagyi készítésre:D gyorsan megvan, a mélyhűtőben sokáig eláll, így bármikor kéznél van, ha édességre vágynánk. Korábban is már készítettem Málnás-mentás jégkrémet, aminek a receptje itt található. Ezt most banánból és cocomas kókuszkrémből csináltam, nagyon jó kémes állaga lett. A hozzávalók beszerezhetők bármilyen nagyobb paleo vagy bio boltban.
Előkészítés | Fagyasztási idő |
10 perc | 8-10 óra |
Hozzávalók: (6 db Ikeás jégkrém formához)
- 2 db közepes érett banán (ha épp nincs érett banánod ez a tipp jól jöhet)
- 2 dl cocomas kókuszkrém
- 4 ek. cukrozatlan kakaópor
- 2 ek. méz
Elkészítése:
- Az összes hozzávalót aprítógépben vagy turmixgépben összekeverjük.
- Átkanalazzuk a formákba (tölcsérrel érdemes csinálni).
- Arra figyeljünk, hogy ne töltsük színültig, mert akkor a pálcikákat nem fogjuk tudni belenyomni.
- Mehet is a fagyasztóba egy éjszakára.
- A formákból könnyen kijön a jégkrém, ha kis időre forróvíz alá tartjuk.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.