2016. nov 09.

Gránátalmás édeskömény saláta kecskesajttal

írta: organichicks
Gránátalmás édeskömény saláta kecskesajttal

edeskomeny.jpg

Az édeskömény a zellerfélék családjából származik, más néven ánizskapornak is szokták hívni, az ánizsmaghoz hasonlóan erős aromája van. Magja miatt vált ismertté, amely emésztést elősegítő-, görcsoldó-, puffadásgátló gyógynövény. A konyhában a gumóját hasznosítjuk, felhasználási területe széleskörű, süthető, grillezhető, előétel, köret, saláta készíthető belőle. Nálunk egész évben kapható, tárolni csak egészben szabad, mert gyorsan csökken az illóolaj tartalma. Én tavaly kezdtem el rendszeresen használni a konyhába azóta nagyon megszerettem, korábban már készítettem Parmezánnal sült édesköményt, amelynek a receptje itt található. Ehhez a recepthez próbáljunk olyan édeskömény gumót venni, amin rajta van a zöldje is, ami kinézetben leginkább a kaporra hasonlít. Nagyon jó köretnek vagy előételnek. 

 

Elkészítési idő:    
20 perc

Hozzávalók: (kb. 4 főre)

  • 2 db édeskömény gumó (zöldjével)
  • 1 gránátalma
  • 100 g lágy kecskesajt vagy fetával is finom
  • olíva olaj ízlés szerint
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint 
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

  • A gránátalmát megpucoljuk.
  • Az édeskömény gumókat megtisztítjuk, levágjuk a zöld részét majd uborka reszelőn lereszeljük.
  • Hozzákeverjük az édeskömény zöldjét és a gránátalmát. 
  • Ízlés szerint ízesítjük: olíva olajjal, sóval, frissen facsart citromlével. 
  • A tetejét megszórjuk apróra vágott lágy kecske- vagy fetasajttal. 

edeskomeny3.jpg

edeskomeny2.jpg

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess FacebookonInstagramon és YouTubeon.

Szólj hozzá

édeskömény kecskesajt gránátalma sütés-főzés